Greta Tunberg ponovo u školi posle godinu dana odsustva

24. August 2020.
Mlada aktivistkinja Greta Tunberg objavila je danas da se vraća u školu posle godinu dana odsustva tokom kojeg se posvetila pitanjima klime širom sveta.
3d6c31e3.640x360_rss.jpg
Foto: Beta

“Moja godina odsustva je završena, tako se dobro osećam što sam ponovo u školi”, napisala je 17-ogodišnjakinja u tviter poruci uz sliku na kojoj je nasmejana sa torbom na ledjima i biciklom u rukama.

Nije navela u kojoj ustanovi i u kom gradu nastavlja školovanje.

Pohadjala je školu do juna 2019. i devetog razreda, jednakog prvom gimnazije, a često je pratila nastavu na daljinu te godine zbog brojnih putovanja.

Kada je trebalo da se vrati u školu na jesen 2019. objavila je da uzima godinu odsustva zbog ozbiljnih socijalnih problema i tokom te godine je dosta putovala.

Odbijajući da leti avionom da bi ograničila svoj ugljenični otisak, našla je mesto na katamaranu mladog australijskog para da se vrati u Evropu posle 11 nedelja provedenih na američkom kontinentu.

Tamo se susrela sa svetskim vodjama u UN, sastala se sa Barakom Obamom, primila ključeve Montreala i prošla SAD i Kanadu na vozilu na struju Tesla koje joj je pozajmio Arnold Švarceneger.

Click