CINS: Nekadašnji vlasnik Studija B kupio staro sedište DS-a u Krunskoj ulici

17. January 2020.
Nekadašnji vlasnik Studija B Miloš Krdžić potvrdio je da je kupio nekadašnje sedište Demokratske stranke u Krunskoj ulici u Beogradu, naveo je danas Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).
Beta-kg62vis71p.640x360_rss.jpg

Kako su naveli, Krdžić je kazao da je tu vilu kupio kao investiciju i da još uvek ne zna čemu će služiti.

Krdžić je, na pitanje kako je došao na ideju da kupi taj objekat, kazao da je prodaja bila oglašena i da je to “potpuno normalan objekat na Vračaru koji ima vrednost zato što se baš nalazi na toj lokaciji”.

CINS je naveo da je ta zgrada zvanično sedište jedne od Krdžićevih firmi “Central Hill” i da se okvirna cena može videti u osnivačkom aktu te firme.

“U tom dokumentu je navedeno da je Krdžić kao nenovčani kapital firme uneo poslovnu zgrada u Krunskoj 69 i zemljište u vrednosti od oko 177,9 miliona dinara. I Novosti su krajem prošle godine otkrile da je vila prodata za 1,5 miliona evra medjutim ovaj list nije tada uspeo da dodje do informacije kome je ona prodata”, naveli su.

U toj zgradi u Krunskoj nalazile su se i ambasade Kanade i Iraka, a Demokratska stranka  bila je jedan od najdužih stanara koja je na toj adresi provela 20 godina, do decembra 2015. godine.

Click