CarGo: Prepereke u poslovanju neće sprečiti humanitarne akcije

8. January 2020.
Predsednik Udruženja gradjana CarGo Aleksandar Vučić rekao je da će nastaviti institucionalnu borbu za pravo na poslovanje, ali da neće dozvoliti da ih te prepreke onemoguće u humanitarnim aktivnostima, saopštilo je danas to Udruženje.
Beta-0lc0094zv7.640x360_rss.jpg

 

Vučić je, kako se navodi, povodoim posete predstavnika tog Udruženja petogodišnjoj devojčici koja boluje od najtežeg oblika spinalne mišićne atrofije i živi na aparatima, rekao da će Udruženje CarGo i u 2020. godini nastaviti da brine o onima kojima je pomoć neophodna, a na prvom mestu osobama sa invaliditetom ili ako boluju od retkih bolesti.

“Zbog ove devojčice i sve ostale dece koja boluju od retkih bolesti nastavićemo da pružamo materijalnu podršku, ali i da obaveštavamo javnost o problemima sa kojima se svi oni suočavaju”, rekao je Vučić, koji je direktor CarGo fondacije koja je toj devojčici donela tortu za rodjendan i finansijsku pomoć da majka kupi ono što je za dete neophodno.

Dodao je da je “širenje svesti” o humanitarnoj pomoći “prvi korak kako bismo zajednički mogli da radimo na sistemskim rešenjima”.

“Novu godinu počinjemo humanošću, a ovo je samo prva u nizu humanitarnih aktivnosti koje smo pripremili”, rekao je Vučić.

On je rekao da će Udruženje CarGo pored humanitarnih aktivnosti, “pružati stručnu i finansijsku pomoć mladima Srbije kako bi mogli da razvijaju svoje inovacije i ostanu u zemlji”.

“Srbija je naša zemlja i verujemo da je zemlja budućnosti samo ukoliko se njen rast temelji na inovacijama koje će predvoditi mladi ljudi, a koji će svoj dom i budućnost svoje dece videti u Srbiji”, rekao je Vučić.

Click