CarGo najavio širu mrežu punjača za električne automobile u Beogradu

11. February 2020.
Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić najavio je danas saradnju sa rumunskom softverskom kompanijom na razvoju šire mreže električnih punjača prvo u Beogradu, a zatim i širom Srbije.
Beta-e4z3x77ylf.640x360_rss.jpg
Foto: Beta

“Na ovaj način ne samo da ćemo raditi na smanjienju emisije štetnih materija, već verujemo da ćemo podstaći i rast turizma. Sve više Evropljana koristi električne automobile, a Srbiju zaobilaze kada vide da na mapi ovde nemaju gde da napune svoja kola”, rekao je Guberinić.

Guberinić je o saradnji razgovarao sa predstavnicima rumunske kompanije Safe Flee, koja je lider u proizvodnji elektro punjača na tržištu Jugoistočne Evrope, a pored toga je kreirala i softversku tehnologiju za savremeno upravljanje punjačima.

“Ovi električni punjači su efikasni, a pristupačni. Imaju najsavremeniju tehnologiju i predstavljaju rešenje iz Evropske unije. Elektro punjači na javnim i privatnim parkiralištima su neophodna infrastruktura. Ukoliko se naši ambiciozni planovi ostvare, to će dodatno podstaći gradjane da nabave električne automobile, a to će biti ozbiljan korak ka izgradnji zdravije Srbije”, rekao je Guberinić posle sastanka.

Prema njegovim rečima, poznata rumunska firma izrazila je želju da započne ozbiljnu saradnju sa CarGo nakon što su čuli za najveću elektro flotu u Srbiji.

“Nedavno je Rumunija zabeležila najveći rast u korišćenju električnih automobila medju EU članicama. Tome su doprinele ovakve inicijative, ali i njihovo ministarstvo ekologije koje podržava postavljanje 20.000 stanica za električno punjenje”, kazao je Guberinić i dodao da je ponosan što je CarGo propoznatljiv kao brend koji modernizuje tržište i menja industrije na bolje.

SafeFleet je inovativan telematički softver u oblasti direktne komunikacije od “mašine do mašine” (M2M), koji koriste kompanije u Italiji, Poljskoj, Madjarskoj i drugim zemljama EU. Pored električnih punjača, SafeFleet već više od 20 godina svojim klijentima nudi različita rešenja, poput GPS nadzora voznog parka, automatskog plaćanja drumarine i mobilnog plaćanja parkiranja.

Click