CarGo fondacija obezbedila lečenje dečaku sa cerebralnom paralizom

17. January 2020.
CarGo fondacija danas je saoštila da je obezbedila lečenje sedmogodišnjeg Luke Stanića, koji boluje od cerebralne paralize i neophodna mu je rehabilitacija na specijalizovanoj klinici u Poljskoj u trajanju od mesec dana.
Beta-72b79xdqqb.640x360_rss.jpg

Direktor fondacije Aleksandar Vučić izjavio je da je posebno ponosan što ovom akcijom pomažu dete članice velike CarGo porodice, koja kontinuirano pokazuje svoje jedinstvo i humanost.

“Lukina mama Jovana bila je uz CarGo kada su nas gasili, oduzimali vozila i pretili. Zahvaljujući njenoj borbi Luka danas može da stane na noge i hoda, čak i nakon što su joj rekli da se ne trudi jer neće prohodati. To dokazuje da su članovi CarGo-a pošteni, vredni i porodični ljudi koji ne odustaju i koji se bore za svoju porodicu poštenim radom”, istakao je Vučić.

Jovana Vićentić, koja je deo CarGo tima već više od dve godine, zahvalila je CarGo-u na pomoći u rehabilitaciji, ali i na tome što joj je omogućio da bude uposlena, prihoduje, a da organizuje svoje vreme i bude maksimalno posvećena Luki.

“CarGo je dao mogućnost mom sinu za bolje sutra. Moja borba je da Luka bude što samostalniji u dnevnim aktivnostima i da mu obezbedim ovakav vid rehabilitacije, koji mu jedini pomaže. Ovo je drugi Lukin odlazak na lečenje u Poljsku i nakon prvih terapija, njegov korak je bio stabilniji, a uspeo je čak da vozi trotinet. Nakon ove rehabilitacije očekujem da će Luka moći da igra fudbal sa svojim vršnjacima”, rekla je ona.

Istakla je da, nažalost, u Srbiji ne postoji vrsta terapije koja je neophodna njenom sinu, a da veruje da će terapija u Poljskoj dati dobre rezultate i da se nada da će i ostala deca Srbije imati mogućnosti za lečenje.

Vučić je dodao da će CarGo biti uz svakog svog člana i da će se potruditi da uz podršku kompanija sa kojima fondacija saradjuje, prikupi dovoljno novca za sve kojima je pomoć potrebna, a među njima i za nastavak Lukinog lečenja, kako bi sa vršnjacima krenuo na vreme u školu, pratio nastavu, ali i uživao u svom detinjstvu i odrastanju.

Troškove lečenja u iznosu od skoro pola miliona dinara u Centru “Neuron” u Poljskoj, specijalizovanom za celebralnu paralizu, pokriće CarGo Fondacija, osnovana na zajedničku inicijativu udruženja gradjana CarGo i kompanije CarGo Technologies.

Click