Amazon traži još 100.000 ljudi u SAD da bi zadovoljio uvećanu kupovinu onlajn

16. March 2020.
Kompanija Amazon je danas saopštila da je je potrebno još 100,000 zaposlenih u SAD da bi zadovoljila povećane onlajn narudžbine zbog širenja korona virusa i i zadržala ljude u njihovim domovima.
Virus Outbreak Amazon
Foto: Beta/Todd McInturf/Detroit News/AP

Ona je saopštila da će privremeno zaposlenima u skladištima, centrima za isporuku i veleprodajnim centrima povećati platu za dva dolara do kraja aprila, kao i da će privremeno zaposleni u Velikoj Britaniji i drugim evropskim zemljama dobiti isto povećanje.

“Vidljiv je značajan rast tražnje, što zahteva povećanje broja zaposlenih nezabeležen za ovo doba goduine”, izjavio je Dejv Klark, zadužen za prekomorska skladišta i mrežu za isporuke.

Amazon je saopštio da je tokom vikenda rast porudžbina pojačao pritisak na isporuke i poručio da će produžiti isporuku na duže od uobičajenih dva dana. Naročito je bila velika potražnja za sredstvima za čišćenje kuća i stanova tako da je morao da poveća i obim njihove nabavke.

Ova kompanija, sa sedištem u Sijetlu, je previzirala da traži stalne i privremene radnike za poslove vozače dostavnih vozila, skladištara i pakera.

Click