Ninela Radičević – Koliko vredi dečiji život u ovoj zemlji? 

24. February 2024.
HRT (2)
Roditelji devojčice Ane ubijene u Ribnikaru. Foto: Foto: Printscreen/HRT1

Autorka: Ninela Radičević mama Ane Božović, Izvor: Facebook post objavljen 23. februara

Nije potrebna neka naročita inteligencija da bi se iz naslova shvatilo da će država i ovaj slučaj zataškati. Videla sam par poruka nastavnika, svako ima drugačiju verziju današnjeg događaja. To me je jako podsetilo na 3. maj kada mi je svako u školi pričao drugačiju verziju o tome kako je vunderkind K.K. promenio smenu bez ikakvog pisanog traga. I šta se od tada promenilo u toj školi?? Ništa!! 

Šta ćemo sada sa prestravljenom decom iz Ribnikara koja su preživela 3. maj a danas ponovo traumatizovana dolaskom policije u školu i prekidanjem nastave? Jel može molim vas neko od stručnjaka radne grupe za mentalno zdravlje da mi odgovori? Još čekam odgovore na ranije postavljena pitanja. Valjda su zauzeti. 

Slučajno sam malo pre prolazila pored škole, baš u trenutku kada je SDJD davala izjavu. Okolo je bila gomila novinara i policije. Kroz glavu mi je u sekundi prošao 3. maj, čekanje ispred škole i vera do poslednjeg trenutka da je Ana dobro i da se sigurno negde sakrila. Sve mi se vratilo u sekundi. Ne smem ni da zamislim kako je deci koja su 3. maja bežala iz skole.  

Deca nam nisu bezbedna u školi, to izgleda još uvek velikom delu građana ove zemlje nije jasno. A šta vi radite da bi zaštitili svoju decu? Tešite se i lažete sebe da to može da se desi samo u Ribnikaru ali u vašoj školi nikada? Saginjete glavu i dozvoljavate da vas prave budalama i ubeđuju da nisu krivi? I dokle tako?? 

 

 

Koliko vredi dečiji život u ovoj zemlji? 

Click