Hartefakt fond organizuje seriju online edukativnih radionica za mlade

13. April 2020.
Radionice pod nazivom „Stvarno tako misliš?“ Hartefakt fond realizovaće online, sa ciljem da mladim ljudima ponudi virtuelni prostor za kreativno razmišljanje i razvoj kritičkog aparata za prepoznavanje diskriminacije u javnom diskursu.
Post_krovni-678x381.jpg
Foto: Hartefakt fond

Online radionice pod nazivom „Stvarno tako misliš?“, kako se navodi u saopštenju, namenjene srednjoškolcima i studentima, baviće se preispitivanjem uticaja medija na sve veći porast jezika netrpeljivosti prema ženama, manjinskim i marginalizovanim grupama koji se iz polja masovne kulture preliva u svakodnevni život i govor.

Učesnici će imati prilike da kroz zanimljive, interaktivne igre pomognu uspostavljanju i prihvatanju jednog novog, tolerantnijeg govora i načina razmišljanja.

U želji za razumevanjem i prihvatanjem različitosti, Hartefakt fond poziva na kreativno druženje i razmenu mišljenja o tome gde je ženi, a gde gejevima mesto, ko je pravi muškarac, a ko prava dama, i šta zapravo lezbejke žele?
Radionice će se realizovati u periodu od 18. aprila do 5. marta, a prijave su otvorene do 15. aprila 2020. godine.

Za informacije o načinu prijave posetite facebook stranicu: https://www.facebook.com/stvarnotakomislis/ Radionice „Stvarno tako misliš?“ , u okviru projekta Public!, organizuje fondacija Hartefakt fond u saradnji sa Holandskom ambasadom.

Članak je prenet sa portala Danas.

Članak je prenet sa portala Danas.

Click