Biciklistički promet u Beču obara rekorde, grad širi mrežu biciklističkih staza

21. January 2020.
Automatski brojači koji svakodnevno mjere biciklistički promet na bečkim ulicama zabilježili su da je protekle godine tim gradom prometovalo 2,5 posto više biciklistica i biciklista nego 2018. godine. Prema riječima bečke dogradonačelnice Birgit Hebein, rastući broj biciklista potvrđuje da sve više građana odlučuje promijeniti svoje navike pa odabire prijevozno sredstvo na dva kotača. U tome ih podržava i Grad Beč koji ove godine planira dodatno proširiti svoju mrežu biciklističkih staza.
sign_741813_960_720.jpg
Fotografija preuzeta sa portala H-alter

Statistički podaci o bečkom biciklističkom prometu pokazuju da je od 2011. godine do danas u neprestanom porastu. Lani je oboren i rekord na najfrekventnijoj biciklističkoj stazi na ulici Opernring, gdje je ukupno zabilježeno nevjerojatnih 1,6 milijuna biciklistica i biciklista

Automatski brojači koji svakodnevno mjere biciklistički promet na bečkim ulicama zabilježili su da je protekle godine tim gradom prometovalo 2,5 posto  više biciklistica i biciklista nego 2018. Tako se ulicom Argentinierstraße, između bečkog glavnog kolodvora i centra grada, biciklom provozalo osam posto više Bečanki i Bečana nego godinu ranije.

Dok bi tom ulicom 2010. u jednom danu prošlo 1.296 biciklistica i biciklista, ta je brojka do 2019. narasla na 2.617 − skok od čak 102 posto. Lani je oboren i rekord na najfrekventnijoj biciklističkoj stazi na ulici Opernring, gdje je ukupno zabilježeno nevjerojatnih 1,6 milijuna biciklistica i biciklista. Tom se stazom, primjerice, 18. lipnja 2019. na dva kotača provozalo gotovo 10 tisuća judi.

Prema riječima bečke dogradonačelnice Birgit Hebein, rastući broj biciklista potvrđuje da sve više građana i građanki odlučuje promijeniti svoje navike pa odabire prijevozno sredstvo na dva kotača. U tome ih podržava i Grad Beč koji ove godine planira dodatno proširiti svoju mrežu biciklističkih staza.

Članak je prenet sa portala H-Alter.

Članak je prenet sa portala H-Alter.

Click