Virtuelni 33. Beogradski maraton

10. December 2020.
33. Beogradski maraton - i njegovo ovogodišnje specificno virtuelno izdanje, imalo je vaznu poruku i zadatak da ukljuci sto veci broj osoba sa invaliditetom u trcanje, hodanje, ukaze na znacaj fizicke aktivnosti i pomogne u uklanjanju svih vrsta prepreka za osobe sa invaliditetom.
virtualimage
Foto: bgdmarathon.org

Tradicionalni partner u ovoj oblasti ponovo nam je bio Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda. Zajednicki cilj je bio aktiviranje što više osoba sa invaliditetom da prodju proizvoljnu distancu  u skladu sa svojim mogućnostima i posvete pažnju očuvanju svog fizičkog stanja.

Foto: bgdmarathon.org

Akcija je počela  sa Nikolom Rabrenovićem koji je distancu od 21km, prešao svojim ručnim biciklom, Boris I Jevrem Jevtić, slabovidi momci, su istrčali 15km, Nikola Tomić, dečko koji boluje od multipleskleroze, uspeo je da posle dugo vremena pređe velikih 2km, Iskra Milenković slepa devojčica je ponovo istrčala velikih  21km.

Ivan Adarski iz Vršca koji je sam u svojim sobnim kolciima vozio 21 km. Marko Marjanovic, slepi trkac, po drugi put u zivotu je istrcao maratonsku distancu i svojom voljom i energijom zadivio i podstakao mnoge da se aktiviraju i da nam se pridruze.

Celoj akciji su se pridružila i deca, inače redovni korisnici programa Sportskog saveza, koji su kroz svoje redovne  treninge motorike istrčali svoj maraton.

Beogradskom maratonu i Sportskom savezi osoba sa invaliditetom Beograda pridružili su se i korisnici udruzenja Kuća Veština u Leskovcu, Sportski savez osoba sa invaliditetom Šapca koji su takodje sa decom radili treninge u cilju poboljsanja fizičkog stanja i kondicije, i kroz treninge trčali distance koje za njih predstavljaju pravi maraton. I po obicaju, slabovidi maratonac Goran Nikolic iz Kragujevca,  istrcao je maraton zajedno sa grupom svojih  prijatelja i kolega.    Sve ovo pokazuje neverovatnu volju i zelju osoba sa invaliditetom da, bez obzira na situaciju i stanje u kom se nalazimo, oni žele i dalje da budu fizički aktivni i da pokazuju svoje mogućnosti svaki dan iznova i iznova.

Članak je prenet sa Facebook stranice Beogradski maraton.

Click