Počela Novosadska liga: Jedinstvo deklasiralo Tatru, Indeks ubedljiv protiv Bačke

26. August 2019.
Prvi het-trik u ligi ove sezone upisao je Veselinović, koji je pogađao gol u 45, 51. i 73. minutu meča
ns_liga_tabela_1.jpg

Utakmice prvog kola Novosadske lige odigrane su tokom vikenda, favoriti su očekivano slavili, a već na startu sezone viđen je i prvi het-trik.

Osamnaest timova sa teritorije Novog Sada i okoline počelo je nadmetanje u petom rangu klupskog fudbala u Srbiji. Ove sezone liga je proširena za tri tima, pa ljubitelji amaterskog fudbala mogu da očekuju i više utakmica u Novosadskoj ligi.

Na startu sezone najubedljivije je bilo Jedinstvo koje je išlo na gostovanje u Kisač, gde ga je čekao FK Tatra, klub koji ove godine proslavlja 90 godina postojanja.

Rumenčani su u potpunosti diktirali tempo igre i nisu dozvoljavali protivniku da opasnije pripreti. S druge strane, napad je funkcionisao kako treba, pa su čak sedam puta tresli mrežu Tatra. Prvi het-trik u ligi ove sezone upisao je Veselinović, koji je pogađao gol u 45, 51. i 73. minutu meča.

Novosadski Indeks, koji je imao nešto slabiji drugi deo prošle sezone, dobro je otvorio šampionat. Na Đačkom igralištu dočekao je Bačku iz Đurđeva, koju je savladao ubedljivo sa 5:0.

Sezonu je dobro počeo i Novi Sad, koji je na domaćem terenu slavio protiv Šajkaša sa 3:1. Golove za “Kanarince” postigli su Kremenović, Simić i Milovanović.

Na početku nove takmičarske godine čak osam timova je podelilo bodove. Nerešeno su igrali: Hajduk – Slavija 0:0, Fruškogorac – Fruškogorski partizan 0:0, Sirig – Omladinac 1:1, Futog – ŽSK 1:1.

Članak je prenet sa portala 021.

Članak je prenet sa portala 021.