Nikolićeve „Lekcije iz Beograda“ na Tajlandu

14. June 2024.
Lepo priznanje je dobio Dejan Nikolić, višedecenijski uspešni direktor Beogradskog maratona, a od pre dve godine i ambasador Svetskog udruženja maratona i uličnih trka. Biće govornik na konferenciji posvećenoj trčanju Azija roud raning forum koja će trajati od petka do nedelje na Tajlandu.
bg-maraton-clf-150416-still001-68579
Dejan Nikolić. Foto: N1

Autor: Dejan Stevović, Izvor: Sportklub

Iskustvo koje Dejan Nikolić ima u organizaciji Beogradskog maratona i njegov priznati i cenjeni status u svetu maratona i uličnih trka je razlog što je stigao poziv za skupa kojem je cilj popularizacija i omasovljenje trčanja.

Prvog dana Nikolić će 50-minutno predavanje imati odmah posle uvodne reči predsednika AIMS Pako Borao.

Nikolićeva tema je najavljena kao „Lekcije iz Beograda“. Učesnici, govornici i partneri na forumu biće uglavnom predstavnici azijskih zemalja Indije, Bangladeša, Malezije, Mjnamara, Singapura, Indonezije, Filipina, Vijetnama, Laosa, Kine i naravno domaćina Tajlanda. Biti u takvom društvu je sigurno ogromno prizanje za istaknutog sportskog radnika.

„Trkački pokret se neprekidno razvija, i sada broji na desetine miliona ljudi širom sveta.
Najintenzivniji razvoj doživljava baš u ovom delu sveta koji ima preko četiri milijarde ljudi.

Jugoistična Azija, to svi znaju, ima najveću i najbržu stopu rasa u ekonomiji, razvoju nauke i tehnoloških inovacija i damim tim je pravo mesto za ovalav skup. Cilj je naravno dalje unapređenje pokreta i upućivanje poziva novim generacijama da se bave zdravim sportom.

Razmeniće se iskustva iz različitih oblasti, bez sumnje rezultati konferencija i njihove primene i trkačkom pokretu Azije biće vrlo brzo primetne“ rekao je Dejan Nikolić.

 

Tekst je prenet sa portala Sportklub.

Click