Redak slučaj u Srbiji: Opština izgradila pogon i predala stranom investitoru

21. Jun 2020.
Opština Paraćin predala je švedskoj kompaniji “Rimaster” na korišćenje novoizgrađeni proizvodni objekat površine 3.000 kvadratnih metara , a vrednost tog objekta je oko 250 miliona dinara.
Beta-4fxngjkrxv.jpg
Foto: Beta

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović simbolično je direktoru fabrike “Rimaster” Milanu Pavlici predao ključeve novog objekta čiju je izgradnju u Industrijskoj zoni “Zmič” opština finansirala preko kredita koji je dobila uz saglasnost države.

“Opština je finansirala objekat, a kompanija je koristila državnu pomoć za zapošljavanje radnika. To je primer lokalne i državne saradnje kako bismo stranog investitora uverili da treba da radi u Srbiji i Paraćinu”, rekao je Paunović.

Švedska kompanija “Rimaster” već radi u zakupljenoj hali i trenutno zapošljava oko 100 radnika, a kako je ranije najavljivano, plan kompanije je da u nekoliko faza u Paraćinu zaposli do 1.000 radnika.

“Rimaster” se bavi proizvodnjom električnih sistema i kablovskih setova za specijalna vozila i teške građevinske mašine, a ima pogone u Švedskoj, Francuskoj, Poljskoj i Kini.

Članak je prenet sa portala BIZLife.

Članak je prenet sa portala BIZLife.