Repertoar za 28. „Zoranove dane“

9. October 2019.
Na sednici  Organizacionog odbora festivala „Dani Zorana Radmilovića“, kojom je predsedavao predsednik odbora, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, usvojen je  program 28. festivala, koji će u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ biti održan od 18. do 25. oktobra.
zoranovi-dani-2.jpg

„Zoranovi dani“ biće otvoreni 18. oktobra premijerom predstave „Petra“ koju je po motivima teksta  Ričarda Lorca adaptirao i režirao Irfan Mensur. Igraju: Tanja Bošković, Viktorija Arsić, Nataša Petrović i Lana Кaraklajić.

Drugog dana festivala na repertoaru je predstava Кazališta “Ulysses” iz Zagreba i Beogradskog dramskog pozorišta  „Кo se boji Virdžinije Vulf“ u režiji Lenke Udovički. Igraju: Rade Šerbedžija, Кatarina Bistrović Darvaš, Milan Marić, Romina Tonković i Nika Iličić.

„Dok nas smrt ne rastavi“, predstava beogradske Radionice integracije, po tekstu Mire Furlan, a u režiji Predraga Mikija Manojlovića, u kojoj igraju Predrag Miki Manojlović, Anita Mančić, Jasna Đuričić i Jovana Gavrilović, biće izvedena trećeg festivalskog dana, u nedelju 20. oktobra.

Od ponedeljka 21. do petka 25. oktobra publika u Zaječaru moći će da pogleda i predstave sarajevskog Кamernog teatra 55 „Sjećaš li se Doli Bell“, beogradskog Ateljea 212 „Petrijin venac“, Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, beogradskog Zvezdara Teatra „Osama – Kasaba u Njujorku“, i predstavu grada domaćina i Narodnog pozorišta Priština „Žene iz Troje“.

Istovremeno, od  19. do 25. oktobra u Centru za kulturu u Kotlujevcu biće održan 2. „Festival malih pozorišnih formi“ na kome  će biti prikazane najbolje monodrame iz ovogodišnje produkcije ne samo u zemlji, već i u regionu . Festival će 19. oktobra  otvoriti monodrama ,,Sve što sam prešutjela”, koju je po tekstu slavne hrvatske glumice Mie Begović režirao Ivan Leo Lemo. Igra Mia Begović. U nedelju 20. oktobra na programu je  ,,Krojcerova sonata” Teatra Kabare iz Tuzle, koju je po adaptiranom Tolstojevom tekstu režirao Nebojša Bradić. Igra Vlado Kerošević, glumac i profesor na Akademiji umjetnosti u Tuzli.

Treće festivalske večeri  publika će moći da uživa u monodrami „Lov na srne“. Igra naša popularna glumica Srna Lango, koja potpisuje i tekst i režiju .

Do kraja Festivala malih pozorišnih formi  na programu su predstave ,,Spavaju li ribe”, Tigar teatra iz Zadra , u izvođenju Vjere Vidov , „Ima neka tajna veza“ po tekstovima pesama koje je  Duško Trifunović pisao za „Bijelo dugme“, u izvođenju Milana Dimića iz Banjaluke , „Don Žuan iz Leušića“ Srpske scene pri pozorištu za decu i mlade  „Меrlin“, iz Temišvara u Rumuniji, u izvođenju Marka Adžića i „Kod kuće/Kabul“ Narodnog pozorišta iz Beograda. Igra Dušanka Stojanović Glid, prvakinja drame Narodnog pozorišta.

Organizacioni odbor Festivala doneo je  odluke da komplet karata za osam predstava u okviru glavnog programa festivala košta 5 000 dinara, a komplet karata za „Festival malih pozorišnih formi“ 700 dinara.

Članak je prenet sa portala Zaječar online.

Članak je prenet sa portala Zaječar online.

Click