Novi Befemov film: Aktivna zajednica je stalna promena

30. April 2024.
Poslednji BeFemov film u ciklusu „Aktivna žena - Aktivna zajednica” donosi priču o aktivistkinji Sanji Stamenković iz Vranja, koja godinama stvara zajednice iz kojih izrastaju nove generacije aktivistkinja i aktivista.
BEFEM
Foto: Snimak ekrana youtube kanala BeFem

Izvor: Saopštenje BeFem

Sanja Stamenković, saradnica za Vranje u Grupi 484, prepoznatljiva je po svojoj angažovanosti i saradnji sa srednjim školama, gde podstiče mlade ih da se međusobno povežu i grade odnose. Njene radionice donose pozitivne promene u životima mladih, posebno u Bujanovcu gde su deca iz albanskih i srpskih škola često razdvojena.

“Biti mentor, to je jedno fenomenalno osećanje. Da moje pozitivno iskustvo mogu da prenesem na mlade koji su spremni da to čuju, da slušaju, da primene. To me vodi da se stalno učim i menjam kako bih bolje komunicirala s mladima”, rekla je Sanja Stamenković. 

 

Pozivamo medije da podrže prikazivanje filma i pridruže se dijalogu o važnosti aktivizma žena u lokalnim zajednicama. Video je dostupan i na našem Youtube kanalu

BeFem kroz svoju produkciju beleži različite ženske inicijative i nastavlja da inspiriše građanski aktivizam u Srbiji.

Film je deo kampanje Aktivna žena – Aktivna zajednica” koju sprovodi Feministički kulturni centar BeFem u okviru projekta “Snaga aktivizma” koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Trag fondacija. Ostali partneri na projektu su CRTA, Krovna organizacija mladih Srbije, BeFem, Slavko Ćuruvija fondacija i Srpski filantropski forum.

Click