Naš sin putuje u Banja Luku

20. October 2022.
Festival, poznat po tome da je mesto okupljanja odličnih, a ne samo poznatih glumaca, ove godine nosi podnaslov U KRUGU PORODICE, jer se predstave bave porodičnim odnosima, što je i tema predstave „Naš sin“, reditelja i pisca Patrika Lazića koji ovaj projekat bazira kao pokušaj razumevanja sopstvene seksualnosti u okvirima porodične drame koja se odvija u intimnom ambijentu jedne porodične večere. „Naš sin“ je nedavno, proslavio deseto igranje u Hartefakt Kući, mali jubilej, ali za komad koji se bavi društveno angažovanom tematikom, značajan. Pitanje seksualnog identiteta kroz prizmu porodične drame u sklopu stalnog mesečnog repertoara Hartefakt Kuće, beogradskoj publici uverljivo i emotivno donose Dragana Varagić u ulozi Mame, Aleksandar Đinđić kao otac i Amar Ćorović kao Sin. O kvalitetu ove predstave ne govori samo njen uzlazak na repertoar ovog međunarodnog festivala već i pozorišna kritika koja se jednoglasno složila da je reč o ozbiljnom teatarskom ostvarenju. „Umetnički potentna, uzbudljiva, snažna... Hvale vrednim rediteljskim postupkom pretapaju se vremena – nekad i sad. Tema jeste homoseksualnost, ali upravo umetničko-pozorišnom punoćom predstava seže dalje i sveobuhvatnije. (...) Predstava je prožeta duhovitošću i ironijom, a između svega, preispituje odnos ljubavi i (ne)prihvatanja, ljubavi i (ne)razumevanja, ljubavi i (ne)davanja.“, ocenila je novinarka Tanja Nježić. Pre odlaska u Banja Luku, „Naš sin“ će se još jednom poklopniti beogradskoj publici 21.10. od 20h u Hartefakt Kući na adresi Bulevar Despota Stefana br. 7. Karte se mogu kupiti na http://tickets.rs/venue/heartefact_96 i prodajnim mestima tickets.rs: Trg republike, TC Ušće i Dom omladine.
Dragana Varagić, Amar Ćorović, Aleksandar Đinđić - Naš sin foto. Milena Arsenić
Dragana Varagić, Amar Ćorović, Aleksandar Đinđić - Naš sin. Foto: Milena Arsenić

Festival, poznat po tome da je mesto okupljanja odličnih, a ne samo poznatih glumaca, ove godine nosi podnaslov U KRUGU PORODICE, jer se predstave bave porodičnim odnosima, što je i tema  predstave „Naš sin“, reditelja i pisca Patrika Lazića koji ovaj projekat bazira kao pokušaj razumevanja sopstvene seksualnosti u okvirima porodične drame koja se odvija u intimnom ambijentu jedne porodične večere.

„Naš sin“ je nedavno, proslavio deseto igranje u Hartefakt Kući, mali jubilej, ali za komad koji se bavi društveno angažovanom tematikom, značajan. Pitanje seksualnog identiteta kroz prizmu porodične drame u sklopu stalnog mesečnog repertoara Hartefakt Kuće, beogradskoj publici uverljivo i emotivno donose Dragana Varagić u ulozi Mame, Aleksandar Đinđić kao otac i Amar Ćorović kao Sin.

O kvalitetu ove predstave ne govori samo njen uzlazak na repertoar ovog međunarodnog festivala već i pozorišna kritika koja se jednoglasno složila da je reč o ozbiljnom teatarskom ostvarenju.

„Umetnički potentna, uzbudljiva, snažna… Hvale vrednim rediteljskim postupkom pretapaju se vremena – nekad i sad. Tema jeste homoseksualnost, ali upravo umetničko-pozorišnom punoćom predstava seže dalje i sveobuhvatnije. (…) Predstava je prožeta duhovitošću i ironijom, a između svega, preispituje odnos ljubavi i (ne)prihvatanja, ljubavi i (ne)razumevanja, ljubavi i (ne)davanja.“, ocenila je novinarka Tanja Nježić.

Pre odlaska u Banja Luku,  „Naš sin“ će se još jednom poklopniti beogradskoj publici  21.10. od 20h u Hartefakt Kući na adresi Bulevar Despota Stefana br. 7. Karte se mogu kupiti na http://tickets.rs/venue/heartefact_96 i prodajnim mestima tickets.rs: Trg republike, TC Ušće i Dom omladine.

Click