Zoričić podržao izgradnju srpskog kulturnog centra u Puli

8. March 2024.
Pulski gradonačelnik Filip Zoričić u razgovoru s predsjednikom SNV-a Miloradom Pupovcem obećao je kako će Grad pružiti podršku razvoju obrazovnih i kulturnih programa te pomoći u realizaciji ideje o izgradnji Srpskog kulturnog centra u Puli
1658131488-Filip-Zorcic-900x503
Filip Zoričić, gradonačelnik Pule. Foto: N1

Izvor: Novosti

Saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac sa suradnicima je posjetio Pulu gdje se 5. marta u prostorima Komunalne palače susreo s pulskim gradonačelnikom Filipom Zoričićem. Na sastanku se, izvijestio je portal Grada Pule, razgovaralo o položaju srpske zajednice u tom gradu, razvoju kulturnih i obrazovnih programa te o planovima za izgradnju objekta kulturne namjene u Puli, donosi portal Pula.hr.

“Cilj je dodatno obogatiti život zajednice u Puli kroz nove kulturne i obrazovne programe, pogotovo za mlade. Želimo to učiniti i kroz izgradnju nove zgrade Srpskog kulturnog centra”, kazao je Milorad Pupovac i zahvalio gradonačelniku na podršci u dosadašnjem radu Srpskog kulturnog centra u Istri (SKUC) u pulskoj Maksimijanovoj ulici.

“Drago mi je da na kulturnim programima vidim sve više mladih ljudi jer je to važno u očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta”, naglasio je gradonačelnik Zoričić i istaknuo kako će Grad pružiti podršku razvoju obrazovnih i kulturnih programa i pomoći u realizaciji ideje o izgradnji Srpskog kulturnog centra u Puli.

Pupovac je zahvalio Gradu Puli i gradonačelniku na poticanju obogaćivanja razumijevanja multikulturalnosti u Puli. “Mi ćemo s naše strane uvijek imati na umu opću dobrobit za grad, županiju, Republiku Hrvatsku te za srpsku zajednicu koja ovdje živi”, zaključio je Pupovac.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije Miloš Bajić, glasnogovornik Srpskog narodnog vijeća Eugen Jakovčić, vijećnik pulskog Gradskog vijeća Milan Rašula, pročelnik Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu Nebojša Nikolić te pročelnica Upravnog odjela za upravljanje imovinom i imovinsko-pravne poslove Sanja Kljajić Dakić.

 

Članak je prenet sa portala Novosti.

Click