Veran Matić, specijalni izaslanik predsednika Srbije, položio je venac ispred spomenika na memorijalnom groblju u Vukovaru

18. November 2020.
Posle polaganja venaca sa predstavnicima Srpskog nacionalnog vijeća, na čelu sa Miloradom Pupovcem, predsednikom Srpskog nacionalnog vijeća i Borisom Miloševićem bivšim predsednikom vijeća i potpredsednikom Vlade Republike Hrvatske, prvo u Dunav nastradalim Srbima, a potom i ispred spomenika na Ovčari, specijalni izaslanik Predsednika Republike Srbije za rešavanje pitanja nestalih sa Hrvatskom, Veran Matić, položio je danas venac ispred spomenika na memorijalnom groblju u Vukovaru.
20201118_100852 (1)
Foto: javniservis.net

Tom prilikom je za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) rekao da ovim činom želi da oda dužno poštovanje svim stradalim žiteljima Vukovara, koji su sahranjeni na ovom groblju, pripadnicima svih naroda i svih uzrasta.

„Saučestvujem u bolu porodica ubijenih, unesrećenih, ranjenih… Svih koji su ostali bez svojih najdražih, bez svojih domova. Veoma je važno da i kroz ovakve manifestacije učinimo sve da se stvore uslovi da se pronađu nestali, kako bi ih njihove porodice dostojanstveno sahranile i ožalile.

Žalim za svom patnjom i gubicama, za nevinim žrtvama, uz obavezu da učinimo sve kako se to nikada više ne bi ponovilo”.

Pre početka Kolone sećanja, u izjavi novinarima, predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, posebno je pozdravio učešće izaslanika predsednika Srbije Verana Matića:

„Veoma je dobra poruka da je on došao u Vukovar i položio venac na Ovčari. To su bitne poruke koje govore o suočavanju sa prošlošću, a s ovim su i vlasti Srbije poslale posebnu poruku Vukovarcima”.

Click