Uvećan nagradni fond za najbolju online nastavu, još šest dana za prijavu na konkurs

26. May 2020.
Ostalo je samo još šest dana do isteka roka za nastavnike i stručne saradnike osnovnih i srednjih škola da se prijave na konkurs za izbor najboljih primera nastave na daljinu. Za nešto više od mesec dana, putem sajta www.jpd.rs pristiglo je čak 336 prijava iz svih krajeva Srbije, pa su organizatori konkursa uz podršku kompanija Comtrade, Telegroup, Eurobank i Laguna obezbedili dodatni fond nagrada za 12 najboljih po izboru publike i stručnog žirija.
kobu-agency-67L18R4tW_w-unsplash
Ilustracija. Foto: KOBU Agency/Unsplash

Prijave na konkurs pod sloganom „Magija je u rukama nastavnika“ moguće je dostaviti do 31. maja do ponoći, dok glasanje publike traje do 7. juna 2020, kako bi svi zainteresovani roditelji, đaci i šira javnost stigli da pogledaju sve pristigle primere.

Za samo 10 dana, više od 25.000 ljudi podržalo je svoje favorite sa gotovo 80.000 glasova na sajtu www.jpd.rs. Glasanje je osmišljeno tako da sa jednog naloga može da se raspodeli 10 glasova i to najviše tri glasa po prijavi. Nagrada za primer nastave na daljinu koji osvoji najviše glasova publike je pametni telefon najnovije generacije.

Na osnovu ocene stručnog žirija, dodeliće se još šest specijalnih nagrada i pet glavnih. Za najbolju upotrebnu digitalnih alata i za najbolju interakciju sa đacima predviđen je po laptop, a nagrade će biti dodeljene u dve kategorije – za osnovnu i srednju školu. Specijalna nagrada za najbolju projektnu nastavu je pametni telefon, a najbolji primer TV nastave dobiće televizor sa kamerom.

Nagrade za prvo mesto na konkursu i najbolje ocenjen primer nastave na daljinu su studijsko putovanje u Estoniju i Finsku i laptop, dok će škola iz koje nastavnik dolazi dobiti televizor sa kamerom. Drugoplasirani će osvojiti laptop i pametni telefon, a za treće, četvrto i peto mesto nagrada je po laptop. Najbolje ocenjeni nastavnici dobiće i vaučere za e-knjige, dok će svi istaknuti primeri biti uvršteni u jedinstvenu onlajn bazu najboljih primera nastave na daljinu u Srbiji.

Javni poziv za konkurs raspisali su NALED i Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting“, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Republičkim sekretarijatom za javne politike i Radio-televizijom Srbije, u okviru projekta Javno-privatnog dijaloga za razvoj, koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Click