Ukinut kućni pritvor Aleksandru Obradoviću

18. December 2019.
Viši sud u Beogradu ukinuo je danas kućni pritvor uzbunjivaču iz Krušika Aleksandru Obradoviću kome je ranije odredjena ta mera zbog sumnje da je odao poslovnu tajnu.

Kako je saopšteno iz Višeg suda, sudija za prethodni postupak donela je rešenje kojim se Obradoviću ukida mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora i korišćenja interneta.

“Iz obrazloženja odluke proizlazi da je sudija za prethodni postupak izvršila uvid u dostavljene spise, kao i dopis Višeg javnog tužilaštva od 18. decembra u kojem se javni tužilac nije izjasnio da li predlaže produženje ili ukidanje izrečene mere uz obrazloženje da odluku o tome ostavlja na ocenu sudu, te je našla da više ne stoje razlozi zbog kojih je okrivljenom izrečena mera, ni okolnosti predvidjene članom 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je protiv rešenja o ukidanju kućnog pritvora Aleksandru Obradoviću dozvoljena žalba u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Click