Tim za kohlearnu implantaciju KBC Zvezdara i IMD “dr Vukan Čupić” o Gorici Nešović

7. October 2022.
Novinarka Gorica Nešović je kroz svoj profesionalni rad ali i kroz lično angažovanje učinila neizmerno mnogo za decu sa oštećenjem sluha u Srbiji. Intenzivno se bavila informisanjem javnosti o problemima te dece, ali i podizanjem svesti o deci ali i odraslima sa oštećenjima sluha, njihovim problemima i potrebama, kao i o mogućnostima rehabilitacije.

Od 2000. do 2002. godine B92 je bio medijski sponzor uvodjenja programa kohlearne implantacije u Srbiju. Gorica je temeljno upoznala ovaj, tada pionirski proces, ceo medicinski i rehabilitacioni tim za kohlearnu implantaciju i i nesebično se založila da o našim naporima ali i o samom procesu upozna javnost.

Promovisala je kasnije i akcije skupljanja sredstava za kohlearne implante, a zatim i sve akcije tima za kohlearnu implantaciju da izdejstvuje da država učestvuje u finansiranju implanta za bar jedan broj pacijenata.

Zbog svega toga uvek ćemo je pamtiti kao važnog člana tima prijatelja zaslužnih za otvaranje Centra za ranu dijagnostiku i terapiju dece sa oštećenjima sluha “Dečja Kuća”, ORL Klinike KBC Zvezdara.

Tim za kohlearnu implantaciju KBC Zvezdara i IMD “dr Vukan Čupić”

Click