Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije dobitnica Mark Awards priznanja za CSR menadžera godine

21. September 2022.
Mark Awards priznanja, u organizaciji Marketing mreže, dodeljuju se stručnjacima iz kompanija u Srbiji za lične poslovne i profesionalne uspehe. Za priznanja su ove godine nominovana 54 kandidata, a stručni žiri, sastavljen od 15 direktora nacionalnih i multinacionalnih kompanija i agencija, doneo je odluku da nagradi njih 12.
image001

U kategoriji CSR menadžer godine, osim naše Suzane Đorđević, bili su nominovani Nina Elezović, direktorka korporativnih poslova i održivog poslovanja Coca Cola HBC Srbija, Aleksandra Mirić, CSR menadžer u korporativnim komunikacijama kompanije Lidl Srbija, Milica Savinšek, PR & Advertising Supervisor Adriatic Avon kompanije, Marija Pantelić, direktorka održivosti Bosis kompanije, kao i Damjan Stamenković, Head of Global CSR Meredianbeta.

U obrazloženju žirija o dobitniku navodi se da Suzana u kontinuitetu doprinosi struci tokom godina svog angažovanja kreirajući ekspertizom i iskustvom „sopstveni brend strateškog pristupa društveno odgovornog poslovanja“. Posebno se ističe njen rad u čijem je fokusu „edukacija o zdravlju građana Srbije, pre svega mentalnom“. Suzana je, u saradnji sa svojim timom, sprovela niz veoma uspešnih i nagrađivanih kampanja, koje su značajno doprinele, između ostalog, i razvoju tržišta marketinških komunikacija u Srbiji.

„Kampanja „Nesalomivi“, koja je osvojila ljude širom naše zemlje, idealan je primer kako kreirati simbiozu biznisa i društvene odgovornosti, i to u veoma izazovnim uslovima. Takođe, pomenuo bih skoro pa školski primer sveobuhvatnog 360 pristupa kroz projekat „Možeš i ti“ u kojem su vrlo pažljivo odabrani i integrisani svi ključni učesnici u lancu vrednosti (institucije, relevantne kompanije, lokalna zajednica i studenti kao potencijalni budući resursi kompanije) kroz veoma atraktivan okvir u vidu filantropije koja je, u današnje vreme, prilično neodoljiva i veoma moderna poluga u nastupu kompanija u zajednicama u kojim posluju“, navodi se u obrazloženju člana žirija Miloša Jovovića, Direktora strateškog planiranja za Centralnu Evropu kompanije PepsiCo.

„Nisam verovala da ću osvojiti Mark priznanje. Bila sam srećna što sam se uopšte našla u selekciji za CSR menadžera godine. Kada je stigao mejl da sam dobitnica nagrade, iznenadila sam se i veoma obradovala. Priznanja su, za mene, veliki stimulans, potvrda da vredite i da radite dobro. Ona su prilika i da sagledate gde ste u odnosu na druge. Činjenica da su o nominovanima za „Mark Awards“ priznanja odlučivali direktori 15 različitih domaćih, stranih kompanija i agencija i da ste baš vi dobitnik ima ogromnu težinu. Najveća satisfakcija, ipak, je saznanje da ste nekome pomogli“, rekla je Suzana.

Cilj Mark Awards nagrade jeste da podstakne i motiviše marketing i komunikacijske stručnjake iz kompanija u Srbiji, ali i ukaže stručnoj javnosti na njihove potencijale, talente, kreativnost i sposobnost za postizanje vrhunskih poslovnih rezultata i prepoznatljivost brenda. Mark Awards je nagrada kojom strukovni portal Marketing mreža želi da promoviše profesionalne uzore, ali i da svoj doprinos unapređenju i razvoju struke u Srbiji i svake godine se dodeljuje u kategorijama Chief Marketing Officer of the Year, Chief Marketing Officers of the Year Multi – country, Brand Manager of the Year, PR/Corporate Communications Manager of the Year, Internal Communications Manager of the Year, Employer Branding Manager of the Year, Digital Marketing Manager of the Year, CSR Manager of the Year, Rising Star of the Year, Brand Inovator of the Year, Super Hero of the Year.

Svečana ceremonija Mark Awards priznanja održaće se 21. oktobra u Beogradu. Više informacija i spisak dobitnika sa biografijama i obrazloženjima članova žirija dostupno je na sajtu https://mark-awards.rs/dobitnici/.

Click