STADA globalno rangirana među prvih 10% farmaceutskih kompanija u oblasti održivog razvoja

26. December 2022.
STADA Grupa nastavlja snažno napredovanje u ostvarenju svoje vizije održivog razvoja, što je nedavno potvrđeno i nezavisnom procenom. Na osnovu sveobuhvatnog okvira više od 70 indikatora upravljanja, vodeća organizacija za merenje rejtinga u oblasti zaštite životne sredine, socijalne politike i odgovornog upravljanja (ESG) Sustainalytics objavila je dodatno unapređenje STADA rejtinga u pogledu rizika u oblasti ESG-a u decembru 2022.
Deutschland. Frankfurt am Main. STADA. Goldschmidt. 30.8.2018.
Peter Goldsmit, generalni direktor STADA Grupe

Unapređen rejting rangira STADA Grupu među prvih 10% od više od 1.000 farmaceutskih kompanija koje Sustainalytics ocenjuje na globalnom nivou u pogledu ESG rizika. Osim toga, STADA se plasirala u gornju trećinu više od 15.000 globalnih kompanija koje ocenjuje Sustainalytics.

Unapređenje STADA rejtinga u oblasti ESG-a usledilo je nedugo nakon što je Grupa po prvi put objavila globalni Izveštaj o održivom razvoju, u kojem na više od 140 stranica detaljno navodi aktivnosti koje STADA preduzima širom sveta kako bi napravila pozitivan uticaj na ljude i njihovo zdravlje, ekonomiju i životnu sredinu.

Posvećenost STADA Grupe održivom razvoju proističe iz naše svrhe da brinemo o zdravlju ljudi kao pouzdan partner. Ono što je važno jeste naše stalno nastojanje da se unapređujemo i radimo stvari bolje za sebe, za naše kupce, za naše partnere, za društvo, i za planetu,” naveo je generalni direktor STADA Grupe Peter Goldšmit (Peter Goldschmidt).

U svom prvom globalnom Izveštaju o održivom razvoju, STADA detaljno navodi brojne inicijative za podršku ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija, kojima je Grupa posvećena kao član Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija od 2021. godine.

STADA globalna „porodica“ broji više od 13.000 zaposlenih u više od 50 zemalja. Više od polovine (52%) menadžerskih pozicija u STADA Grupi zauzimaju žene. Osim toga, milenijalci čine nešto više od 51% svih zaposlenih.

 

Click