Srpska asocijacija menadžera svečano dodelila jubilarne Godišnje nagrade

15. December 2021.
Srpska asocijacija menadžera, u godini kada obeležava uspešnu deceniju i po poslovanja, dodelila je tradicionalne Godišnje nagrade najboljim pojedincima i kompanijama u Srbiji.
SAM-Gala-2021

Jubilarnoj 10. dodeli nagrada „SAM Gala“ u hotelu Hajat prisustvovali su članovi SAMa i poslovna javnost, a na početku svečanosti zvanicama se obratio Dragoljub Damljanović, predsednik SAMa.

„Ove godine obeležili smo jubilarnih 15 godina rada Asocijacije, pokrenuli smo i zaokružili brojne projekte sa ciljem da nastavimo još jače da međusobno delimo znanje, iskustvo, podstičemo i motivišemo i doprinosimo boljitku poslovnog ambijenta u našoj zemlji. Godinu za nama obeležilo je pokretanje SAM Akademije, kroz koju smo potvrdili posvećenost želji da ojačavamo menadžerske veštine naših članova i drugih menadžera, da ubrzavamo njihov razvoj i pomognemo im da spremni preuzmu uloge lidera u budućnosti.

Dragoljub Damljanovic, predsednik SAMa

Dodela nagrada najboljima predstavlja krunu svake godine, ali i obavezu da budemo još aktivniji i iniciramo sve ono što doprinosi da naši menadžeri budu još bolji“, istakao je Dragoljub Damljanović, predsednik Srpske asocijacije menadžera.

Poslovnoj zajednici obratio se i Menadžer godine 2018, Dejan Turk, generalni direktor A1 Srbija i A1 Slovenija i član UO SAMa: „Godišnjice su prilika da se prisetimo uspeha i nema ničeg boljeg od toga nego da vidite da vrednosti, za koje se zalažemo kao menadžeri, žive u okruženju. Nije važno gde ideš već s kim koračaš“ rekao je Dejan Turk. Kompanija A1 bila je generalni sponzor SAM Gala dodele nagrada. U ime zlatnog sponzora SAM Gale, gostima se obratio Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLBa, rekavši da svaki dan ima novi dokaz da je najznačajnija investicija u istoriji NLB grupe, investicija u Komercijalnu banku. Dodao je da NLB grupa ima odgovornost da spoji naša tržišta zato što je u interesu naše dece da budemo jedno, i zato će ona i biti ta koja povezuje. Svečanu dodelu nagrada podržao je i Porto Montenegro.

Nagrade najboljim liderima 21. veka, ove godine, jubilarni deseti put dodeljene su u četiri glavne kategorije, Menadžer godine, Mladi menadžer, Poslodavac godine i Društveno odgovorna kompanija godine, a dodeljena je i Specijalna nagrada žirija.

Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja, i Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke Srbija

Zbog izuzetnih poslovnih rezultata i vizionarskog pristupa poslovanju, u kategoriji „Menadžer godine“ dodeljena su ove godine izuzetno dva priznanja. Prema mišljenju članova i žirija SAMa, Menadžeri godine 2021. su Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja, i Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke Srbija.

Dobitnik nagrade u kategoriji „Mladi menadžer godine“ je Igor Milenković, direktor voćarstva i povrtarstva u Delta Agraru. Nagradu je uručio Vlastimir Vuković, predsednik izvršnog odbora Komercijalne banke, članice NLB grupacije.

Kompanija koja je u ovoj godini ponudila najbolje radne uslove i stalne mogućnosti stručnog usavršavanja, jeste MK Group koja je dobitnik nagrade u kategoriji „Poslodavac godine“. Nagradu je uručio Dejan Turk, A1 Srbija i A1 Slovenija.

Dobitnik nagrade u kategoriji „Društveno odgovorna kompanija“ je kompanija Schneider Electric. Nagradu je uručila prošlogodišnja dobitnica priznanja „Menadžer godine“, dr Jasmina Knežević, direktorka Acibadem Belmedic.

Specijalna nagrada žirija dodeljena je Kancelariji za IT i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije za izuzetno uspešnu organizaciju procesa vakcinacije protiv COVID-19 u Srbiji.  Kancelarija za IT i eupravu je u protekloj godini uspešno predvodila realizaciju svih aspekata planiranja, organizovanja i upravljanja procesom vakcinacije stanovništva protiv Covid-19. Ovaj iskorak, naročito u logističkoj i softverskoj implementaciji procesa vakcinacije, izdvojio je Srbiju kao jednog od lidera u svetu, što je širom sveta prepoznato i doprinelo povećanju međunarodnog ugleda Srbije. Ovom nagradom SAM želi da prepozna i pohvali i nagradi izuzetnost ovog procesa od najvažnijeg društvenog interesa. Nagradu je u ime Kancelarije za IT i eUpravu primio njen direktor, Mihailo Jovanović.

U godini kada SAM obeležava 15 godina od osnivanja, dodeljeno je 15 specijalnih priznanja za menadžere koji su svojim angažovanjem posebno radili na razvoju i građenju SAMa i dali veliki doprinos da SAM danas bude kredibilna asocijacija sa mrežom ljudi koji žele da menjaju stvari nabolje. Dobitnici priznanja su Slobodan Vučićević, Bojan Radun, Stanka Pejanović, Milan Petrović, Biljana Bogovac, Dejan Turk, Borislav Miljanović, Dejan Ranđić, Dušan Basalo, Marija Desivojević Cvetković, Miro Antić, Miša Lukić, Slobodan Đinović, Vladan Simeunović i Nebojša Mandić.

Ovaj „Poslovni oskar“ nagrađuje menadžere, poslodavce, pojedince i inicijative koje ponašanjem, izuzetnošću, aktivnošću i odgovornim poslovanjem demonstriraju liderstvo i zaslužuju da budu istaknuti kao dobar primer u društvu. Kroz SAM Godišnju nagradu, promoviše se podsticanje kreativnosti i liderstva u menadžmentu i različitim sferama društvenog i poslovnog života.

Click