Srca iz Dubone i Malog Orašja u parkiću sećanja (FOTO/VIDEO)

12. March 2024.
Kada su nedavno svi roditelji ubijenih mladih iz Dubone i Malog Orašja zajedno došli da ispred ulaza u OOŠ Vladislav Ribnikar polože cveće, zapale sveću i svoju tugu ali i snagu podele sa roditeljima ubijene dece, posetili su i parkić sećanja na Malom Tašmajdanu, u kojem je posađeno deset japanskih trešanja. Tata ubijenog Dalibora, Miša Todorović, limar iz Dubone, izradio je srca sa imenima Ane, Andrije, Angeline, Adriane, Mare, Bojane, Sofije, Eme, Katarine i Dragana. 
Blank 10 Grids Collage (1)
Foto: Javniservis

Autor teksta, fotografija i videa: Veran Matić

Danas su ova srca postavljena ispred svakog mladog stabla u parkiću sećanja. Uskoro će pored ovih stabala biti postavljena i spomen ploča sa informacijom o ovom mestu na kojem su se ubijena deca družila, igrala i provodila vreme dok su išli u vrtiće, pre i posle škole u nižim razredima i kasnije. Stabla japanske trešnje cvetaju prelepim cvetovima u maju, baš onakvim kakvi su bili anđeli čije živote ova stablo simbolizuju. 

 

IMG_1490
IMG_1491
IMG_1497
IMG_1498
IMG_1501
IMG_1504
IMG_1506
IMG_1516
IMG_1508
IMG_1489
(FOTO GALERIJA u parkiću sećanja ispred svakog mladog stabla postavljena su srca)

Na Sofijinom drvetu, pojavio se zeleni čuperak onakav kakav je imala u kosi. Vrednim radnicima Zelenila Beograd pomagali su roditelji Anđelkovići, Negići, Asovići, Dukići, Martinović i Draganova sestra.

 

Na Sofijinom drvetu pojavio se zeleni čuperak. Foto: Veran Matić

 

IMG_1514
IMG_1518
(FOTO GALERIJA porodice ubijenih u masakru u OOŠ “Vladislav Ribnikar” u parkiću sećanja na Tašmajdanu)

 

(VIDEO iz parka sećanja na Tašmajdanu)
Click