Pretučen novinar Robert Valdec!

17. September 2022.
Dvije nepoznate osobe pretukle novinara Roberta Valdeca, supruga ruske novinarke Darije Aslamove koja je o incidentu izvijestila na svom Telegram profilu. Piše da ga nisu došli ubiti već zastrašiti.
maxresdefault
Robert Valdec. Foto: Snimak ekrana/YouTube/PodKAJst/PodKAJst br. 20: Robert Valdec

Izvor: Maxportal

Navodi da je Valdec već primao prijetnje  zbog “žene Ruskinje” te da su ga nazivali ruskim agentom. Napad se dogodio porije dva dana oko pet sati ujutro u kući u okolici Zagreba.

“Tijekom noći moj muž, hrvatski novinar, pretučen je u našoj kući u mirnom selu. Navečer me odveo na aerodrom, a oko pet ujutro pas je bijesno zalajao,  kad je netko pokucao na vrata. U selu često zaboravimo čak i noću zatvoriti vrata.

Suprug je, pospan, zaključio da susjedi imaju problema. Otvorio je na kucanje, ništa ne sumnjajući, a onda dobio strašan udarac

On je pao. Još jedan udarac u lice. Izbijeni zubi. Onda su gadovi pobjegli. Najmanje dvojica Nije ih stigao ni vidjeti. Jasno je da nisu došli ubiti, nego zastrašivati. Ovo je upozorenje.

Na internetu mu stalno prijete zbog toga što ima ženu Ruskinju i govore da je ruski agent. Rusofobija se u Europi  prikriva. Jednostavno – to je fašizam.

Ako moj suprug iz sigurnosnih razloga zatraži uklanjanje ove objave, ja ću je, naravno, ukloniti. Nemojte se iznenaditi ako objava nestane. Ovo će biti njegova želja” objavila je Darija Aslamova i priložila fotografiju pretučenog Roberta Valdeca

Valdec je potvrdio da je napadnut u utorak ujutro oko pet sati 

“Kucali su na vrata, ja sam otvorio i od tada mi je sve u mraku. Nadam se da je to pogreška jer živim u ruralnoj sredini, možda se netko pod gasom po noći uplašio više nego ja. Tu su inače u tijeku berbe, možda se netko zabunio, kucao na krivu kuću. Nadam se da je tako”, rekao nam je kratko.

Kaže  kako se iskreno se nada da je riječ o nekoj grešci te kako bi  volio da napad nije povezan s rusofobijom

“Imao sam svakakvih prijetnji. Ona puno više i puno ozbiljnije, a meni su svašta pisali, a primao sam i pozive s jako neobičnih brojeva kojima nisam mogao ući u trag”, rekao je za Večernji list i ponovio da o motivu napada može samo spekulirati.

“Najviše bi volio da vam mogu reći kako je vjetar jako puhao i naglo otvorio vrata koju se me zatim udarila po licu. Ili eventualno da su me neki pijani dečki koji su bili u berbi zamijenili s nekim pa da sam igrom slučaja završio kao njihova žrtva. Na žalost, čini mi se da je treća opcija najrealnije – netko me namjerno pretukao – govori Valdec kojem su u utorak oko 5 sati nepoznati napadači pozvonili na vrata.

“Još uvijek je bio mrak, a čim sam otvorio vrata nešto mi je doletjelo u glavu i izgubio sam svijest. Nisam uopće vidio koliko ih je bilo, kao niti što me je točno pogodilo u lice. Kad sam došao sebi, a čini mi se da sam u nesvijesti ležao neko duže vrijeme, barem pola sata rekao bi, zaputio sam se u kupaonicu koja se nalazi na katu kuće kako bi se umio i uzeo ručnik da obrišem već skorenu krv sa sebe.

Kad sam u ogledalu vidio na što mi lice liči shvatio sam da to što me udarilo definitivno nije bila šaka, morao je biti neki predmet, palica ili nešto drugo ja stvarno ne znam”, ispričao je Valdec.

Kaže da policiji napad nije prijavio niti namjerava.

Click