Porodice streljanih u OOŠ “Vladislav Ribnikar”: Skup sazvan ispred škole u utorak, 12. marta vređa dostojanstvo naših najvoljenijih

12. March 2024.
Rbinikar
Fotografija je objavljena uz saglasnost porodica ubijenih u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" kao integralni deo ovog teksta. Svako eventualno deljenje moguće je samo uz saglasnost autora teksta ili samih porodica

Poštovani gospodine Pjevoviću,

Nadamo se da ste dobro. Obraćamo Vam se dopisom koji Vas molimo da uzmete u obzir i da prosledite svim članovima školske zajednice: privremenom organu upravljanja škole, kolektivu škole, učiteljima i razrednim starešinama koje molimo da proslede svim roditeljima škole.

Mi, porodice našeg streljanog Dragana i naše streljane dece: Ane, Bojane, Sofije, Adriane, Angeline, Andrije, Eme, Mare i Katarine, smatramo da skup sazvan ispred škole “Vladislav Ribnikar” za danas, utorak, 12. mart 2024. u 19:30h, vređa dostojanstvo naših najvoljenijih i ne predstavlja put očuvanja sećanja i čovečnosti.
Posle deset meseci od masakra je Vlada Republike Srbije donela odluku o formiranju Radne grupe i uključivanju nezavisnog i stručnog multidisciplinarnog tima, koji se već obratio Vama, kolektivu škole i svim roditeljima sadašnjih đaka škole, kako bi se započeo dijalog i krenulo sa opsežnim konsultacijama na svim nivoima traume i tako iznedrilo najbolje rešenje za sve: žrtve, učenike škole, kolektiv škole, svu decu, zajednicu i društvo u celini.

S poštovanjem,

porodice Anđelković, Asović, Aćimović, Božović, Vlahović, Dukić, Kobiljski, Negić, Čikić i Martinović

Click