Mobilni mamograf do 15. oktobra u Negotinu

7. October 2021.
U saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Ministarstvom zdravlja i Fondom B92, kompanija Grand kafa započinje kampanju u cilju edukacije žena o važnosti preventivnih pregleda pod nazivom „Hajde da imamo vremena za pregled“.
Fotografija

U okviru kampanje biće realizovane brojne aktivnosti vezane za promociju zdravlja. Imajući u vidu da je rak dojke najčešći maligni tumor kod žena u Srbiji, cilj akcije je podizanje svesti o važnosti rane dijagnostike i redovnih medicinskih pregleda.

U mesecu oktobru koji se međunarodno obeležava kao „Mesec borbe protiv raka dojke“, Grand kafa, Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ pozivaju sve žene da vode računa o zdravlju i obave besplatan preventivni mamografski pregled. Mobilni mamograf će biti postavljen u Negotinu do 15. oktobra, radnim danima i subotom od 8 do 14 časova u krugu Zdravstvenog centra Negotin. Sve žene starije od 45 godina besplatan mamografski pregled mogu da zakažu na broj telefona 062/8097690.

Izvor: Negotin.rs

Click