Milivoje Čalija o 5 oktobru

5. October 2022.
Osim što je u pitanju auto-destruktivna mentalna masturbacija inteligentnih, za cinizam odnosno cinika se kaže da je u pitanju duboko razočarani idealista.

Ovaj dan je nekako classic kada svak’ ko ima ili nema šta da kaže, oseti potrebu da sažme, konačno razume i sa publikom podeli svoje dumanje na temu petog oktobra.

I ne, ovo neće biti jedna cinična tlapnja, već ću samo podsetiti da smo se mi, liga izuzetnih pojedinaca, čitav taj mračan period susretali sa većinom koja je Miloševiću oponirala iz sasvim drugih razloga. Kao što se pre neki dan krvoločna bratija otekle prostate okupila u Medija centru, a to sve ljuti oponent Vučiću, tako smo i mi bili okruženi većinski šovinističkim šljamom, ljudima koji su Miloševiću isključivo zamerali poraze, a ne motive na osnovu kojih je Srbiju pretvorio u međunarodnog pariju. Peti oktobar se desio, a onda su ga prekrili ‘snjegovi i šaš’. To, prosto, nije istina. Srbija je prestala da, koristeći institucije sile, ubija stanovništvo drugih zemalja i sopstvene stanovnike. Srbija je vraćena ‘međ ljude’. Nekome će ovo zvučati smešno, jer evo život proćerdasmo na promociju ideja koje će Srbija, pošto svi otpadnemo, možda prihvatiti, u nekom obliku. Manjinski aktivizam je ultra long run i rezultati su, po pravilu, frustrirajuće skromni. I to je normalno. Živeli.

Click