Srbin u Americi ustupio akademiju za karantin tokom vanrednog stanja

14. April 2020.
Internacionalna Sportska Akademija (ISA) u državi Nju Jork, tokom epidemije COVID 19 virusa koristiće se kao prostor za karantin. Vest o ovom humanom delu naročito je zanimljiva jer je vlasnik ISA - Srbin.
Internacionalna Sportska Akademija (ISA) (1)
Internacionalna-Sportska-Akademija-ISA

Rade Džambić, bivši košarkaš, a sada vlasnik Internacionalne Sportske Akademije u Husaku, ustupio je državi Njujork prostorije svoje akademije pa će one do daljnjeg služiti kao karantin za osobe potencijalno zaražene koronavirusom.

“S obzirom da se zbog vanrednog stanja škola pohađa preko interneta i da je većina đaka kod kuće, ovaj potez došao je prirodno kao naš vid pomoći i doprinos borbi protiv pandemije” – kaže Džambić.

Na ovu odluku, ni sama škola Husak, ni njen direktor Din Foster nisu ostali ravnodušni. Odlučili su da ujedine snage pa će Rade Džambić na svojoj akademiji obezbediti smeštaj, a škola hranu.

“Znamo da ima dosta dece sa naših prostora koja su na aerodromima i ne mogu kući. Ovim putem želim da saopštim da su naša vrata otvorena svim ljudima koji su u toj nezahvalnoj situaciji. Direktor škole Din Foster nam se pridružio i  pomoći će da ovaj period prođe što bezbolnije” – dodao je Džambić.

Internacionalna Sportska Akademija (ISA) nalazi se u državi Nju Jork, u malom gradu Husik Fols i u partnerstvu sa školom Husak (Hoosac), jedna je od najbolje rangiranih škola u SAD. ISA se pokazala kao sjajna polazna tačka za košarkaše koji žele da nastave studije na američkim fakultetima.

Internat ISA može da primi 60 đaka i ima jedini košarkaški teren u Americi koji nosi ime po Srbinu – Tomislavu Vilaretu, bivšem treneru zemunske “Mladosti”.

Internacionalna-Sportska-Akademija-ISA
Internacionalna-Sportska-Akademija-ISA
Internacionalna-Sportska-Akademija-ISA

 

Click