Penzionerima paketi do petka: Počelo pakovanje pomoći za najstarije Beograđane

22. March 2020.
U "Štark areni" počelo pakovanje humanitarne pomoći za 173.000 najstarijih Beograđana. Distribucija preko centara za socijalni rad. Kutije će na vrata donositi volonteri.
NOVI SAD
Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

U “Štark areni” u subotu je održan operativni sastanak gradskih čelnika, posle kog je počelo pakovanje 173.000 paketa za penzionere čija su primanja niža od 30.000 dinara. Ovu akciju je pre nekoliko dana najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić i istakao da će svaki paket sadržati hranu i sredstva za higijenu.

On je na svom fejsbuk-profilu u subotu objavio fotografije na kojima se vidi kako volonteri u “Štark areni” pripremaju i pakuju namirnice za najstarije Beograđane.

– Danas pripremamo pakete, u “Štark arenu” stiže oko 100 šlepera robe, a do petka će prvi penzioneri dobiti besplatne pakete. Sada mi brinemo o vama. Živeo Beograd, živela Srbija! Pobedićemo – napisao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na “Fejsbuku”.

Kako je ranije rečeno, svaka kutija sadržaće brašno, jestivno ulje, šećer, supu, kafu, čaj, keks, sapun, deterdžent i toaletni papir. Paketi će iz “Štark arene” biti distribuirani centrima za socijalni rad u gradskim opštinama Grada Beograda, koji će uz pomoć volontera dostavljati pakete penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara. Ovu akciju pokrenuo je Grad Beograd u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, a Goran Vesić i predsednik PKS Marko Čadež pozvali su kompanije da im se priključe.

– Svaki vaš doprinos, kako u novcu tako i u proizvodima, biće velika pomoć onima kojima je ona najpotrebnija. U danima kada se Srbija i njeni građani suočavaju sa jednim od najvećih izazova u poslednjih nekoliko decenija, osim samodiscipline i slušanja lekara, od velike pomoći u ovom trenutku mogu biti kompanije, privrednici i proizvođači – rekli su Čadež i Vesić.

ANGAŽOVANO 600 VOLONTERA

NA PAKOVANjU je angažovano oko 600 volontera, koji bi trebalo da završe posao za desetak dana. Goran Vesić je rekao da je ovo najveća logistička operacija u Beogradu od 2014. godine, kada je u sportskim halama i hotelima bilo smešteno oko 10.000 Obrenovčana koji su zbog poplave morali da napuste svoje domove.

Tekst je prenet sa portala Novosti.rs.

Share