Donirajte za Divac stipendije – podržite 100 najboljih

10. July 2020.
Fondacija Ana i Vlade Divac i ove godine nastavlja program stipendiranja najboljih učenika/ca iz svih krajeva Srbije. Stipendije su namenjene srednjoškolcima koji ostvaruju odlične školske i vanškolske rezultate, a potiču iz socijalno najugroženijih porodica (jednoroditeljskih porodica, roditelj ili dete hronično bolesno, izbegličkih i rasljeničkih porodica, seoskih porodica, porodica sa minimalnim primanjima ili bez primanja).
unnamed (9)

Svi stipendisti su i volonteri koji pomažu u svojoj zajednici – Crvenom krstu, siromašnijim sugrađanima ili školskim drugarima u učenju.

Prošle godine stiglo nam je više od 500 prijava iz cele zemlje, što govori o broju dece kojoj je pomoć potrebna. Verujemo da obrazovanjem može da se promeni život i budućnost ovih mladih ljudi.

Pozivamo sve vas da nam se pridružite i donirate za novih 100 stipendista OVDE!

Poštovana Fondacijo,

Završila sam srednju školu sa prosekom 5,00 i titulom Đaka generacije. U ove četiri godine bilo je i lepih i ružnih događaja. Razbolela sam se i vodila sam tešku borbu, ali ja guram dalje i ne dozvoljavam da me bolest slomi.

Vaša stipendija mi je mnogo pomogla. Kupovala sam stručnu literature, plaćala pripreme za fakultet i prijemni, a sada vam sa radošću javljam da sam upisala Medicinski fakultet!

Vama i svim donatorima još jednom VELIKO HVALA. Ovu podršku nikada neću zaboraviti!

Marija Stanković, Žitorađa

Izvor: Fondacija Ana i Vlade Divac

Click