Donacija Fondacije Ana i Vlade Divac kovid bolnici u Kragujevcu

6. January 2021.
Fondacija Ana i Vlade Divac i Nj.K.V. Princeza Katarina obezbedili su donaciju za Kovid bolnicu u Kragujevcu. Potrebna pomoć stigla je zahvaljujući velikodušnosti donatorke, gospođe Anke Erne.
ana-vlade-divac

Donacija u vrednosti od 7.000 evra obuhvata veliku količinu hirurških maski za lice, zaštitne rukavice, lekove (C vitamin i probiotik) i četke i metle za održavanje higijene, navodi se u saopštenju Fondacije Ana i Vlade Divac.

Donacija Fondacije Ana i Vlade Divac kovid bolnici u Kragujevcu
Donacija Fondacije Ana i Vlade Divac kovid bolnici u Kragujevcu
Zahvaljujući neophodnim sredstvima, lekari i svi medicinski radnici moći će da nastave da pomažu pacijentima.

“Moj suprug i ja smo izuzetno zahvalni donatorki, gospođi Anki Erne, koja je obezbedila neophodna sredstva bolnici u Kragujevcu kao i Fondaciji Ana i Vlade Divac za pomoć u realizaciji ove značajne donacije, rekla je rekla je princeza Katarina.

Prema njenim rečima veoma je važno, posebno u ovom trenutku, kada se lekari, medicinske sestre i medicinsko osoblje herojski bore protiv koronavirusa, da imaju sve što im je neophodno za rad.

“Svakodnevno rizikuju svoje živote, da bi spasili tuđe. Moramo da im pomognemo”, dodala je princeza Katarina.

U ime Fondacije Ana Divac je izjavila da joj je u ovom vremenu punom izazova, sa kakvim se do sada nismo sreli, drago da su zahvaljujući dugogodišnjoj donatorki iz Amerike, Anki Erne uspeli da obezbede neophodnu pomoć.

“Doprinos naših ljudi iz dijaspore je nemerljiv od samog početka pandemije i zaista se zahvaljujemo svima koji nesebično pomažu da prebrodimo ovu krizu”, istakla je Ana Divac.

Članak je prenet sa portala RTS:

Share