Dodeljena priznanja u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“: Kako su glasali potrošači? (FOTO)

28. March 2024.
Priznanja „Miljenik potrošača“, „Moj izbor“ i „Dobročinitelj“ uručena su danas u Beogradu u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ koju organizuje udruženje „Moja Srbija“, u saradnji sa Centrom potrošača Srbije.
20240327163124_MANJ3185
Veran Matić, izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma i predsednik Upravnog odbora Fonda B92

Izvor: FoNet

Priznanja „Miljenik potrošača“ u kategoriji „Građevinarstvo“ dobio je Ceresit, u kategoriji „Trgovina“ kompanija Lidl Srbija, u kategoriji „Grickalice“ Smoki, u kategoriji „Bezalkoholni napici“ Next i u kategoriji „Odeća i proizvodi od tekstila“ Ledžend.

To priznanje dodeljuje se isključivo na osnovu glasova potrošača.

Priznanja „Moj izbor“, koja se dodeljuju najboljim domaćim proizvodima i brendovima, dobio je u kategoriji „Ulje, prilozi i prelivi“ Dijamant, u kategoriji „Meso i mesne prerađevine“ Zlatiborac, Zaječarsko je dobilo priznanje u kategoriji „Pivo“, Meriks u kategoriji „Kozmetika i sredstva za higijenu“, Dunav osiguranje u kategoriji „Osiguravajuća društva“, Forma Ideale u kategoriji „Nameštaj“, a Plazma keks u kategoriji „Slatkiši“.

Priznanja „Dobročinitelj 2024“ za društveno odgovorne aktivnosti od 2021. do 2023. godine dobili su DM drogerije, Viner štediše osiguranje, Banka Inteza, Hajneken Srbija, Kompanija Bambi i Banka hrane Vojvodina.

Nagradu „Dobročinitelj“ za kontinuirani doprinos zajednici dobila je Naftna industrija Srbije za 15 godina sprovođenja programa „Zajednici zajedno“, a Zlatna plaketa „Dobročinitelj“ pripala je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR za doprinos i podršku deci i njihovim porodicama.

 

Veran Matić, izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma i predsednik Upravnog odbora Fonda B92 i Jolanda Korora, predsednica NURDOR-a

Izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma i predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić rekao je da „svet postaje sve surovije mesto za život i sve veći broj ljudi ima svakodnevne probleme i pitanje dobročinstva i dobrote postaje sve važnije i izazovnije za sve nas“.

Matić je rekao da „postoji deficit u empatiji i dobroti i u dobročinstvu“.

Od svih organizacija koje se bave humanitarnim radom, NURDOR „izdvaja izuzetna sposobnost da zainteresuje zajednicu za probleme koje rešava i to na veoma inovativan, kreativan način uvek sa novim idejama koje u podlozi imaju optimističan narativ, a ne očaj kako to obično izgleda u kampanjama sličnih organizacija“, rekao je Matić.

Kampanja „Najbolje u Srbiji“ organizovana je uz podršku Grada Beograda.

 

Tekst je prenet sa portala Danas.

Click