Pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac za najugroženije stanovnike Beograda

10. June 2020.
Fondacija Ana i Vlade Divac je u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji, pomaže više od 50.000 najugroženijih građana u borbi sa koronavirusom. Vrednost pomoći je 200.000 evra.
ana-vlade-divac

Građani Srbije koji žive na granici siromaštva posebno su pogođeni krizom izazvanom koronavirusom i potrebna im je dodatna briga i podrška.

Kroz projekat „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19″, obezbeđeno je 10.000 porodičnih paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima, koji će biti podeljeni jednoroditeljskim porodicama, korisnicima narodnih kuhinja, višečlanim porodicama, stanovnicima nehigijenskih naselja, Romima, porodicama koje brinu o deci ili odraslima sa invaliditetom, te pojedincima koji žive i rade na ulici. Projekat realizujemo u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.
Veliku podršku i informacije o potrebama građana Fondacija dobija od lokalnih institucija, Crvenog krsta, kriznih štabova, 52 udruženja građana i volontera, od kojih su mnogi dugogodišnji saradnici Fondacije Ana i Vlade Divac.

Ugroženi građani Srbije suočavaju se sa različitim problemima, od kojih je najveći nedostatak osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu. Obezbeđena je pomoć za više od 50.000 ljudi. U prvom ciklusu podele početkom juna, 5.500 paketa sa najpotrebnijim prehrambenim i higijenskim namirnicama biće dostavljeno korisnicima u Beogradu, Subotici, Somboru, Čačku, Nišu, Leskovcu i Prokuplju.

Cilj projekta je pomoć porodicama koje žive na rubu ili ispod granice siromaštva, a u otežavajućim okolnostima svakodnevnog života, kao što je briga o bolesnom članu porodice, nezaposlenost ili gubitak posla. Porast straha, depresije i neizvesnosti, usled pandemije Kovida 19, dodatno otežavaju život ovih porodica.

U toku višemesečne akcije biće podeljeno ukupno 10.000 paketa, a drugi ciklus isporuke planiran je za početak jula u mestima gde pomoć bude najpotrebnija.

Članak je prenet sa portala RTS.

Click