Pupovac odlazi iz Hrvatske, igraće za Brisel!!!

31. May 2024.
large_pupovac_n1
Milorad Pupovac. Foto: N1

Izvor: Večernji.hr

Pupovac quitte la Croatie! Il jouera à Bruxelles!”, natpis je na francuskom jeziku koji stoji na plakatu u Zagrebu, a njegov prijevod glasi: “Pupovac odlazi iz Hrvatske! Igrat će za Bruxelles!”. Uz ovaj natpis, koji koristi nogometnu terminologiju, stoji i crtež dresa koji nosi ime Milorad te broj 12. Kako doznajemo, plakat je dio kampanje kandidata “Fair Play liste 9” za izbore za Europski parlament koji će se održati 9. lipnja. Nositelj liste je Valter Flego iz redova IDS-a, a Milorad Pupovac (SDSS) nalazi se na 12. mjestu.

Izradu je naručio SDSS za svog kandidata koji je na 12. mjestu, kao što piše na dresu”, kazao nam je dizajner Boris Malešević te otkrio koja je bila ideja iza kampanje.

“Ja sam radio kampanju ‘Kako je biti Srbin u Hrvatskoj’ 2019. godine. Jedna je riječ bila pisana na ćirilici pa se stvorio cijeli pokret otpora, trganje plakata i pisanje svakakvih poruka zbog pisma. Mislio sam kako oni imaju povijest da se prosuđuju po tome kojim pismom pišu. Da se ta tradicija nastavi, ja sam išao to napisati na francuskom”, ističe.

Podsjetimo, listu čini 12 političkih stranaka – IDS, Nezavisna platforma Sjever, SDSS, Socijaldemokrati, HSLS, HNS – liberalni demokrati, PGS, Narodna stranka – Reformisti, Unija Kvarner, Istarska stranka umirovljenika, Lista za Rijeku i Demokrati.
Tekst je prenet sa portala SDSS.
Click