Održan međunarodni turnir u sjedećoj odbojci “VUKOVAR OPEN”: Pobjedu odnijeli domaćini (VIDEO)

17. March 2024.
U Sportskoj dvorani „Danijel Rehak“ u Vukovaru održan je međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „VUKOVAR OPEN“. Na turniru je sudjelovalo sedam ekipa iz Hrvatske (POK Marsonija iz Slavonskog Broda, KSO Knin 95 iz Knina, POK Zadar iz Zadra, OK OSI Zrinski iz Nuštra, POK Split iz Splita, OKI Novska iz Novske i UKSO Vukovar iz Vukovara) te tri iz Bosne i Hercegovine (OKI Breza iz Breze, OKI Doboj iz Doboja i IOK Auto servis Huso iz Maglaja).
5c2c85c0c67928c91f6ba77a2d3629e5 (1)
Foto: Grad Vukovar

Izvor: Vukovar.hr

Pobjedu je odnio domaćin UKSO Vukovar, na drugom je mjestu OKI Breza, dok je treća bila ekipa iz Maglaja (IOK Auto servis Huso).

Klub sjedeće odbojke „Vukovar“ postoji i aktivno djeluje od 2010. godine, a osnovan je s ciljem poticanja i promicanja sjedeće odbojke kao sporta i oblika rekreacije za osobe s invaliditetom.

 


Udrugu čine članovi i volonteri koji, osim sporta, u sjedećoj odbojci vide oblik druženja, ali i promicanja zdravijeg načina života osoba s invaliditetom, posebice djece i mladih s poteškoćama u razvoju, kao i hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Naglasak stavljaju na poticanje bržeg i boljeg uključivanja spomenutih skupina u svakodnevni život i rad.

Osim toga, udruga organizira i niz sportskih aktivnosti poput ovog međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci.

Član Kluba sjedeće odbojke Vukovar Mario Orkić izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjem odazivu klubova i uspješnoj organizaciji turnira.

Ovaj turnir organiziramo već nekoliko godina, a ovo je prva godina da sudjeluje ovoliko ekipa i na to smo ponosni. Zahvaljujemo svima na dolasku, a suorganizatorima i sponzorima na financijskoj pomoći“, istaknuo je Orkić te dodao kako u Klubu djeluje 20-ak članova, od kojih su neki samo rekreativci.

Turnir je otvorio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je na početku turnira sudionicima poželio sreću i uspješnu igru.
Ovo je već tradicionalni turnir u organizaciji Kluba sjedeće odbojke Vukovar na kojemu su dominantno prisutni ratni vojni invalidi. Ljudi su to koji su nas zadužili u Domovinskom ratu dajući dijelove svojih tijela za slobodnu Hrvatsku državu, a koji su se, unatoč svojim tjelesnim oštećenjima i posttraumatskim stanjima, oduprli svim negativnostima koje rat donosi. Svojim primjerom i sudjelovanjem u sportu pokazuju da nema prepreka i da je čovjekov um nepobjediv, jači od svega. Duboki naklon svima koji su ostvarili takva postignuća. Pokazuju nam da ne postoji nemoguće, da nema izgovora. Na turniru sudjeluju i klubovi iz susjedne i prijateljske Bosne i Hercegovine, iz oba naroda, a riječ je o ratnim vojnim invalidima. To je primjer kako trebamo i možemo graditi društvo – ne na sukobima nego na razgovoru i uvažavanju. Čestitam organizatorima na uspješnom turniru, a svim sudionicima želim dobrodošlicu u grad i puno sportskih uspjeha“, poručio je gradonačelnik.

 

Članak je prenet sa portala Vukovar.hr.

Click