Stanivuković o posjeti gradonačelnice Sarajeva: “Danas su u našu zemlju došla nova vremena!”

22. June 2021.
Povodom sastanka sa gradonačelnicom Sarajeva, medijima se obratio i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
stanivukovic_1624358941
Foto: Buka

Izvor: Buka

“Moram biti iskren i reći da sam pod lijepim ljudskim emocijama. Banjaluka i Sarajevo su na udaljenosti svega tri sata automobilom, a čekalo se 27 godina na zvaničan susret dva najveća grada u BiH. To se čini nevjerovatnim, tako da ovaj sastanak ima istorijski trenutak, ali ne u smislu da nas različita razmišljanja o raznim temema sprečavaju da pružimo ruku. Ponosan sam što sam domaćin ovog značajno, a jednostavnog i ljudskog susreta”, kazao je Stanivuković.

“Ljudi u Banjaluci i Sarajevu su birali nove ljude, nove generacije, da donesu nova vremena. Danas su nova vremena u cijeloj našoj zemlji došla”, izjavio je gradonačelnik Banjaluke, ističući da su “prijateljstvo i saradnja imperativ.

“Ja sam informisao gradonačelnicu da smo uradili isto što i ona. Ona je čestitala sve vjerske praznike, pokazala poštovanje prema svim nacijama. Ja sam joj rekao da i Banjaluka ulaže u sve vjerske zajednice i  javne kuhinje i Merhamet, Karitasa, Kola srpskih sestara, Mozaika”, rekao je Stanivuković i dodao da će doći u Sarajevo i da se raduje uzajamnoj posjeti.

“Sretan sam što će Banjaluka imati dječje igralište iz Sarajeva, da ostane kao most prijateljstva”, kazao je Stanivuković zahvaljujući se na poklonu grada Sarajeva i rekao da je u čast dolaska gradonačelnice Sarajeva u Banjaluci postavljena “humana česma”.

“Iz jedne česme piju odrasli, druga je za djecu, a treća za lica sa invaliditetom. Prilagođena je svakom živom biću, svakom građaninu, svi da je koriste. To je naša poruka, pravimo i RS i BiH da svi mogu da žive kao ljudi. Narodu je dosta mržnje, animoziteta, podjela, prijetnji i ucjena po bilo kojoj osnovi vjerskoj, nacionalnoj, političkoj, ideološkoj”, kazao je gradonačelnik.

Članak je prenet sa portala Buka.

Click