Aboliranje ubica ili pokušaj diskreditacije Slavka Ćuruvije? (VIDEO)

13. September 2023.
U danima kada se iščekuje odluka Apelacionog suda u slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije, sa adrese Pinka stiže elitno iznenađenje. U novi-stari rijaliti program "Elita“ ušla je Vesna Ćuruvija – predstavljena kao rođaka Slavka Ćuruvije. Tablodi najavljuju – otkriće istinu o Slavku. Regulatorna agencija ćuti kao i uvek.
CURUVIJA-RIJALITI 02
Foto: Snimak ekrana Insajder

Izvor: Insajder

Ni 24 godine bez pravde za ubijenog Slavka Ćuruviju izgleda nije dovoljno. Umesto pravosnažne presude, tablodi najavljuju da će nova učesnica rijaliti programa na TV Pink, Vesna Ćuruvija – otkriti istinu o Slavku.

Trećeg septembra orkestrirano su na portalima tabloidi preneli vest da je u Elitu ušla rođaka čuvenog novinara i da je najavila da će govoriti kako navode ” ono što sve zanima – istinu o Slavku Ćuruviji“. Iz naslova i tekstova su izostavili samo da je taj čuveni novinar ubijen. I da su na optuženičkoj klupi nekadašnji  visoki službenici  Državne bezbednosti Srbije Rade Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić, kao i Miroslav Kurak koji je u bekstvu. I da se postupak vrti u krug. Da su ti isti pripadnici DB-a prvostepeno osuđeni na 100 godina zatvora, a da Apelacioni sud dva puta obara tu presudu.

To im očigledno nije bilo zanimljivo. Zanimljivo je međutim, da se takav potez povlači baš u danima kada se očekuje odluka Apelacionog suda. Ovog puta presuda ne može da bude  ukinuta, već potvrđena ili preinačena.

Novinarka Tamara Skroza smatra da su različite teorije šta može da bude cilj rijaliti narativa o Ćuruviji. “Ja sam to u svom tekstu povezala sa mogućnošću da Apelacioni sud, kao što se ovih dana priča po čaršiji –  osloboditi ubice Slavka Ćuruvije. Moja je pretpostavka bila da ukoliko je to tačno da je prosto rijaliti mesto da se dodatno diskredituje lik i delo Slavka Ćuruvije ili njegova uloga. A ako ne bude takva presuda da se opet uradi isto da se Slavko diskredituje. Ukoliko nikakav skandal u Apelacionom sudu ne bude to je i najgora varijanta a to je da je Slavko Ćuruvija upotrebljen kao jedna od tema u rijalitiju”,ističe Skroza.

Ružičasto aboliranje ili upotreba smrti Slavka Ćuruvije kao neka vrsta zabave. Ne zna se koji je gori scenario. Tamara Skroza dodaje i da možda u ovom slučaju nije prekršen nijedan zakon, ali jesu ljudska i etička pravila koja su iznad svakog zakonskog rešenja. Ipak, taj moralni kodeks ne važi za sve.

Članak je prenet sa portala Insajder.

Click