Hrvatski medij otkriva “ko je Izraelac koji bi Vučiću trebalo da donese pobedu”

27. Maj 2020.
Zagonetni Izraelac Asaf Eisin, konsultant predsednika Srbije Aleksandra Vučića, godinama unazad pominje se kao glavni kreator pobedničkih izbornih kampanja prvog čoveka Srbije. Međutim Asaf nije ekskluzivno “Vučićev čovek” već je svoje PR znanje iskoristio u političkim kampanjama od Triglava do Karpata.

Možda najbolji opis Eisina je – čovek iz senke, i to duboke. Google pretraga njegovog imena ne otkriva mnogo – nalazi se u par medijskih izveštaja o kampanji u Srbiji, i to mahom kao “Vučićev Izraelac”, par tekstova crnogorskih, rumunskih, i slovenačkih medija, uz pomoć kojih je moguće sklopiti Eisinov poslovni profil. Predsednik je konsalting agencije ESBR iz Londona, i sarađivao je sa političarima u Sloveniji, BiH, Austriji, Srbiji i Rumuniji, piše portal Seebiz.

Kako navode, prvi zvanični susret Aleksandra Vučića i Asafa Eisina dogodio se 2004. godine, kada je sa aktuelnim predsednikom države radio na njegovoj kampanji za gradonačelnika Beograda. Vučić je tada izgubio za svega četiri hiljade glasova. Asaf je potom 2008. godine radio za “drugu stranu” kao savetnik tadašnjeg predsednika Borisa Tadića, koji je u drugom krugu izbora osvojio drugi predsednički mandat. Međutim, ova saradnja je bila kratkog daha, i Vučič je ponovo unajmio PR maga, sa kojim sarađuje i danas.

Raniji medijski izveštaji navode da su Vučić i Eisin svoj odnos i poverenje gradili godinama i na kraju ostvarili zapažene rezultate. Lider LSV Nenad Čanak jednom prilikom Asafa je opisao kao “agenciju za pobeđivanje na izborima”, a njegovi dosadašnji rezultati ovaj opis ne osporavaju.

Predsedničku kampanju za Vučića 2017. Eisin je radio zajedno sa Aronom Šavivom, vlasnikom kompanije “Šaviv stratedži end kampeins”, koji je između ostalog vodio izbornu kampanju DPS-a Mila Đukanovića, ali i za izraelskog premijera, Benjamina Netanjahua.

Izvor: Seebiz

Članak je prenet sa portala BIZLife.

Članak je prenet sa portala BIZLife.