Predstava „Petra“ oduševila beogradsku publiku

5. December 2019.
Na novoj sceni „ Zvezdara teatra“ sinoć je odigrana beogradska premijera predstave „Petra“ po tekstu i u režiji Irfana Mensura. Malo je reći da je ova predstava zaječarskog pozorišta oduševila publiku u punoj sali renomiranog beogradskog pozorišta. Gledaoci su gromoglasnim aplauzom tri puta vraćali na poklon glumice: Tanju Bošković, Natašu Petrović, Viktoriju Arsić i Lanu Karaklajić.
publika-pozoriste.jpg

Tekst i foto: Biljana Glišić, Zaječar online

Među publikom je bilo puno istaknutih glumaca, reditelja, novinara, muzičkih umetnika . Evo šta su neki od njih rekli o predstavi :

Dramaturg i reditelj Željko Hubač ističe da je „Petra“ zanimljiva predstava koja je izvela na scenu četiri dobre glumice.

„To je ono što je po meni najveća vrednost ovog gostovanja, da je postignuta jedna vrsta dobre glumačke uravnoteženosti unutar ansambla, s obzirom na to da je Tanja Bošković gošća ove predstave. Mislim da je to veliki kompliment za ženski deo ansambla zaječarskog pozorišta“, rekao je Hubač.

Za Milana Cacija Mihailovića utisak o predstavi je izuzetan.

„Ova predstava je za zaječarski teatar pun pogodak. U pitanju je jedna izuzetna, prava glumačka predstava. Ne znam koliki jeudeo mog kolege i reditelja Irfana Mensura, ali mislim da je sjajno radio sa glumcima“, rekao je Mihailović.

Snežana Udicki, rediteljka smatra da je predstava nastavak promišljenih i dobrih repertoarskih poteza veoma značajnih za pozorište u manjem gradu koje je željno kvalitetnih tekstova, melodrame sa nekim primesama komedije.

„Ono što mi se jako dopalo jeste i glumačka igra. Posebno bih izdvojila igru Nataše Petrović i Viktorije Arsić. Publika je dobro primila predstavu jer je u pitanju topla porodična priča koja će živeti dugo vremena“, rekla je Udicki.

Novo Tomić, dugogodišnji novinar i urednik kulturne rublike u „Večernjim novostima“ kaže da mu se „Petra“ veoma svidela.

„Imao sam utisak da gledam život u jednoj porodici. Sve četiri glumice su lepo donele svoje uloge. Tanja Bošković se veoma lepo izvukla iz likova koje je ranije igrala; trebalo mi je nekoliko minuta da je prepoznam. Ovo je jedna od najboljih predstava zaječarskog pozorišta koje sam gledao tokom poslednjih desetak godina“, kazao je Tomić.

Vladimir Stanković, novinar i publicista za predstavu „Petra“ kaže da je zanimljivo ostvarenje koje nose četiri odlične glumice različitih generacija.

„Mislim da najviše zahvaljujući njima publika može da doživi tu porodičnu dramu, podele unutar porodice, sa različitim karakterima te tri ćerke. Sve u svemu zanimljivo i gledljivo ostvarenje koje će imati svoju publiku i u Zaječaru i na gostovanjima“, kaže Stanković.

Princeza Jelisaveta Karađorđević je takođe uživala u predstavi.

„Kao majka dve ćerke potpuno razumem ono što se večeras dešavalo na sceni. Nije lako biti majka. Glumice su jako fine, a režiser Irfan Mensur je izvanredan. Jako cenim Irfana Mensura“, istakla je princeza.

Utisci Milana Dujmovića , direktora Srpskog muzičkog centra su izvanredni.

„Realizacija i režija su odlične, glumice fenomenalne, a pohvalio bih i izbor drame“, poručio je Dujmović.

Dramaturg predstave je Vladimir Đurđević , autor muzike je Aleksandar Sanja Ilić , scenografiju potpisuje Mirko Stokić, a za kostim su zadužene Mirjana Stanojević I Gorica Ilić.

Članak je prenet sa portala Zaječar online.

Članak je prenet sa portala Zaječar online.

Click