FK „Mačva“: 100 godina

10. October 2019.
U Narodnom muzeju Šabac u petak, 11. oktobra 2019, u 19 časova biće otvorena izložba „FK Mačva: 100 godina“. Izložba je deo proslave jednog veka od osnivanja ovog fudbalskog kluba.
Poster.jpg

U maju 1919. godine održana je Osnivačka skupština Loptačkog kluba u Šapcu, a ubrzo, već u septembru iste godine, klub je dobio svoje današnje ime i odigrao prvu utakmicu na Kasarnskom polju. Narednih stotinu godina, FK „Mačva“ je sa promenjivom srećom prolazila kroz brojne sportske izazove, ali je čitavo to vreme trajala, čuvala tradiciju fudbalske igre i progresivno osvajala ne samo visoka mesta na tabelama takmičenja u kojima je učestvovala, već je i razvijala sportsku infrastrukturu u Šapcu.

Izložba „FK Mačva: 100 godina“ posetiocima će predstaviti razvoj kluba, njegove najznačajnije uspehe, trofeje i timove igrača.

Autori izložbe su Svetlanka Milutinović, muzejski savetnik Narodnog muzeja Šabac, Aleksandar Đenadić, novinar i hroničar FK „Mačva“, i Marko Gavrilović, arhitekta. Izložba se realizuje uz pokroviteljstvo Grada Šapca i nesebičnu pomoć FK „Mačva“.

Članak je prenet sa portala Podrinske.

Članak je prenet sa portala Podrinske.

Click