Mustafa: Udžbenici iz Tirane za osnovce u Bujanovcu, Preševu i Medveđi

23. May 2020.
Učenici osnovnih škola u Bujanovcu, Preševu i Medveđi u kojima se nastava odvija na albanskom jeziku „od septembra će koristiti iste udžbenike kao njihovi vršnjaci Tirani“, objavio je Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).
mustafa
Šarčević, Šahini, Mustafa. Foto: Bujanovačke

Danas je Ministarstvo prosvete objavilo katalog udžbenika na albanskom jeziku. Broj je povećan na 35 kompleta školskih udžbenika iz Albanije tako da sada imamo 61 udžbenik, plus 8 kompleta udžbenika „srpski kao nematernji jezik“, uz obećanje da će biti odobreni i udžbenici za četvrti i osmi razred odmah po sprovođenju reformi za ove razrede – objavio je Mustafa u petak na FB.

Po njegovim rečima, udžbenicima za predmete Istorija i Geografija se zaokružuje ciklus obezbeđivanja knjiga za učenike osnovnih škola, ali se na tome angažovanje ne završava već se fokus prebacuje na udžbenike za srednje škole.

Mustafa se zahvalio ministru obrazovanja Albanije Besi Šahini, srpskom Ministarstvu prosvete i Koordinacionom telu za jug Srbije, kao i misiji OEBS-a u Srbiji i ambasadorima zemalja Kvinte.

Članak je prenet sa portala Bujanovačke.

Članak je prenet sa portala Bujanovačke.

Click