Uspešna premijera “Lepotice Linejne” zaječarskog teatra

24. November 2021.
Početkom februara u Zaječaru je pretpremijerno igrana „Lepotica Linejna“ u režiji Janka Cekića. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije glumci zaječarskog teatra igrali su tada pred praznom salom, ali je sinoćnja premijera pokazala da ovo pozorište u svom repertoaru ima još jednu predstavu vrednu pažnje.
Ana-scaled-e1637751922406.jpg
Foto: Pozorište Zoran Radmilović Zaječar

Iako nisu igrali za publiku, jer to situacija i propisane mere nisu dozvoljavale, glumački ansambl pozorišta „Zoran Radmilović“ vredno je radio, obnavljajući repertoar.

Jedna od novopripremljenih predstava, koja je sinoć premijerno igrana pred publikom u Zaječaru, je

„Lepotica Linejna“.

Režirao je Janko Cekić kome je ovaj irskog pisca Martina Makdone, bio master rad.

Time je decenijska politika jedinog profesionalnog pozorišta Timočke krajine da mladim rediteljima pruži šansu, nastavljena.

Zaječarska publika koja je praktično duže od deset meseci čekala premijeru dugotrajnim aplauzom nagradila je aktere “Lepotice Linejne”.

Glumci Ana Bretšnajder, Nataša Petrović, Miloš Đuričić i Miloš Tanasković nakon premijere nisu krili zadovoljstvo jer je publika tako dobro prihvatila predstavu.

Publikom i njenim reakcijama oduševljen je i reditelj Cekić koji je zahvalio pozorištu “Zoran Radmilović” koje mu je omogućilo da režira predstavu sa odličnim glumcima, u divnoj atmosferi.

Reditelj potpisuje i izbor muzike, scenograf je Mirko Stokić, a za kostime su bile zadužene Gorica Ilić i Mirjana Stanojević.

Članak je prenet sa portala Danas.

Članak je prenet sa portala Danas.

Click