Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma od 25. do 29. marta

11. Februar 2020.
Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma održaće se u Domu omladine Beograda u poslednjoj nedelji marta, najavljeno je danas.
film-2.jpg
Foto: Pixabay/ geralt

Na festivalu će biti svetska premijera filma Borislava Šajtinca „Kad oružje govori“ i domaća premijera filma Branka Šmidta „Prvi do srca – Ivo Gregurević“, iz Hrvatske.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, jedan od najstarijih filmskih festivala u Evropi i svetu trajaće pet dana – od 25. do 29. marta.

Revijalni program biće podeljen u celine „Svetska panorama“ i “ Regionalna panorama“.

Biće predstavljen filmski program u nekoliko nacionalnih takmičarskih kategorija – dokumentarni film do i preko 50 minuta, eksperimentalni film i video art, animirani film i igrani film, dok će festival biti približen mlađoj publici uz specijalne projekcije, stručne projekcije i tribine.

Konkurs za prijavu filmova za takmičarsku selekciju je u toku i trajaće do 20. februara, isključivo preko sajta www.martovski.rs.

Novi umetnički direktor fesivala Dejan Dabović izjavio je da se festival kreće između tradicije i novih okolnosti, budući da se održava po 67. put.

Cena ulaznica biće 200 dinara dok će studenti, uz indeks, moći da uđu besplatno.

Članak je prenet sa portala Danas.

Članak je prenet sa portala Danas.