Zekić: REM zaključio da prikazivanje odsečenih glava u programu uživo nije uznemirilo javnost

17. March 2021.
Na sednici Regulatornog tela za elektronske medije zaključeno je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije uznemirio javnost nedavnim emitovanjem odsečenih glava na više od deset domaćih televizija, medju kojima su i one s nacionalnom frekvencijom, izjavila je danas predsednica Saveta REM, Olivera Zekić.
fb_image.jpeg
Olivera Zekić. Foto: Beta/Snimak ekrana - Nova TV

Zekić je za internet portal Nova.rs izjavila da na sednici REM-a, koja je održana juče, nije bilo reči o izradi pravilnika kojim bi emitovanje rijalitija bilo ograničeno u terminu od 23.00 do 6.00 sati ujutru.

“Kod emitovanja odsečenih glava nema pokretanja postupka, jer smo većinom glasova doneli odluku da nije bilo nikakvog uznemiravanja javnosti. To je bio javni interes, za razliku od gospodje Judite Popović, koja je tvrdila suprotno i bila je jedina koja je iznela takvu vrstu mišljenja”, rekla je Zekić.

Ona je tako prokomentarisala prijavu koju je članica REM, Judita Popović, podnela zbog emitovanja odsečenih glava žrtava mafijaške bande Veljka Belivuka na više od deset televizija u udarnom terminu, uživo, od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

“Pravilnik o rijalitiju nije uopšte bio na dnevnom redu, niti će, iz prostog razloga što je prošle godine stavljena tačka na tu priču, i nema izrade pravilnika o rijalitiju”, kazala je Zekić.

Click