Vulin: Dostavili smo Vučiću procenu rizika po Srbiju, potrebne hitne mere

14. March 2020.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je to ministarstvo dostavilo predsedniku države i vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću procenu rizika i pretnji po bezbednost Srbije i njenih građana koja zahteva donošenje hitnih mera iz njegove nadležnosti.
OBELEZEN DAN VOJNOOBAVESTAJNE AGENCIJE
Ministar odbrane Aleksandar Vulin. Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda

“Procena je da bi dalje širenje korona virusa moglo značajno ugroziti zdavlje šire populacije stanovništva a time i dovesti u pitanje normalno odvijanje života u Srbiji, uključuju i funkcionisanje njenih institucija, javnih službi i privrede”, saopštio je Vulin na TV Pink.

Kako je Vulin rekao, iz navedenih razloga rizici i pretnje po bezbednost Srbije i njenih gradjana zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadležnosti predsednika Srbije.

“Predsednik je večeras primio procenu Ministarstva odbrane i sada je na njemu da odluči kako i na koji način će iskorisiti svoja ustavna ovlašćenja i staviti u funkciju očuvanja života i zdravlja svih gradjana Srbije sve službe bezbednosti u našoj zemlji”, rekao je Vulin.

Vulin je rekao da je procena obavljena nakon pojave zarazne bolesti kovid-19 koja je izazvana korona virusom sars-kov-2, i pored do sad preduzetih mera nadležnih organa i organizacija, polazeći pre svega od dešavanja na globalnom nivou i globalne pandemije koju je proglasila Svetska zdravstvena organizacija.

Kako je još naveo, Ministarstvo odbrane dostavilo je predsedniku Srbije procenu rizika i pretnji po bezbednost gradjana na osnovu odredbe člana 88. stav 2 Zakona o odbrani.

Vulin je još poručio gradjanima Srbije da budu uz svoju zemlju i državu.

Click