U Beogradu od sutra vanredno stanje

15. March 2020.
Gradski štab za vanredne situacije grada Beograda proglasio je vanredno stanje na teritoriji glavnog grada, nakon što je predsednik Aleksandar Vučić proglasio vanredno stanje zbog korona virusa u Srbiji.
3494442771_be53c513f4_b
Foto: Ulrich Latzenhofer / Flickr / CC 2.0

Obim gradskog saobraćaja biće smanjen od utorka, 17. marta 2020. godine i odvijaće se po režimu vožnje za subotu, a sve noćne linije se ukidaju.

Sve predškolske ustanove na teritoriji Beograda prestaće sa radom, a ugostiteljski objekti će smeti da budu otvoreni od 8 do 20 časova.

U ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena u zatvorenim prostorijama dozvoljeno je prisustvo najviše 50 ljudi… Sekretarijatu za poslove komunalne milicije i Sekretarijatu za inspekcijske poslove izdata je naredba za pojačani nadzor na svim objektima zatvorenog tipa koji primaju više od 50 osoba, navodi se u saopštenju.

Dnevni centri i klubovi za odrasle i starije su takodje zatvoreni, kao i svi sportski objekti.

Hroničnim bolesnicima i ljudima starijim od 60 godina biće omogućen rad od kuće, a Beogradski pozivni centar će prilagoditi svoj rad kako bi gradjanima blagovremeno pružali informacije.

“Gradski štab za vanredne situacije naložio je svim komandantima opštinskih štabova za vanredne situacije na teritoriji Beograda da na svojoj teritoriji angažuju poverenike i zamenike poverenika civilne zaštite na poslovima zaštite i spasavanja”, zaključuje se u saopštenju.

Click