Sistem za sprečavanje poplava studenta FTN osvojio drugo mesto na takmičenju u Parizu

6. January 2020.
Sistem za sprečavanje poplava koji su osmislili studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu osvojio je drugo mesto na medjunarodnom takmičenju u Parizu, saopšteno je danas sa tog fakulteta.
Beta-ffz8ksqhwv.640x360_rss.jpg
Foto: Beta

Na četvrtom studentskom takmičenju “Devogame” drugo mesto osvojili su studenti Inženjerstva informacionih sistema za projekat na temu prevencije i smanjenja posledica poplava uz pomoć AI tehnologije pod nazivom “Sistem za sprečavanje poplava”.

U konkurenciji najboljih studenata iz Francuske, Nemačke, Holandije, Saudijske Arabije i Portugalije, studenti Sara Havzi, Marko Puzović i Sebastijan Kokai predstavljali su Srbiju u finalu tog takmičenja koje organizuje kompanija “Devoteam”, jedan od najznačajnijih aktera korporativnog savetovanja u oblasti inovativnih tehnologija i menadžmenta.

“Svi timovi su bili zaista kvalitetni i sve ideje su bile odlično razrađene. Ključ našeg uspeha bila je sposobnost da obuhvatimo sve aspekte što nam je omogućio studijski program Inženjerstvo informacionih sistema koji studiramo. Zato mi nismo imali problem da sa žirijem razgovaramo, s jedne strane o poslovnom planu, marketingu i komunikacijama, a sa druge o veštačkoj inteligenciji, čipovima, senzorima i aplikaciji koju smo osmislili”, navela je Sara Havzi.

Click