Sindikat lekara i farmaceuta Srbije traži smenu Zlatibora Lončara zbog degradiranja zdravstva

31. December 2019.
Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić zatražio je danas donošenje novog Zakona o zdravstvu ali i smenu ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog kako je naveo, degradiranja zdravstva i upliva politike u taj sistem.
zlatibor-loncar_Beta
Zlatibor Lončar. Foto: Beta

Panić je na konferenciji za novinare u Beogradu ocenio da su zakoni iz oblasti zdravstva loši i da se ne primenjuju, i upozorio na visok stepen korupcije u toj oblasti.

“Medijska slika o poboljšavanju uslova rada i višim platama u zdravstvu nije istinita i predstavlja deo predizborne kampanje. Činjenica je da zdravstvo grca, a državni novac predviđen za nas prebacuje se u javna preduzeća kako bi se vratili dugovi”, naveo je Panić.

Optužio je Vladu Srbije i Ministarstvo zdravlja da pokušavaju da naprave razdor među zdravstvenim radnicima.

Panić je ocenio da bi se uz promene koje je predložio Sindikat lekara i farmaceuta Srbije, poput donošenja Zakona o zdravstvu, potpune javnosti rada i reorganizacije RFZO, situacija “znatno poboljšala”.

“Poručujem Zlatiboru Lončaru i premijerki Ani Brnabić da se otvore ka stručnoj javnosti i da u razgovore i dijalog oko zakona uključe posebno Lekarsku komoru Srbije i Sindikat lekara i farmaceuta Srbije kao nosioce posla”, kazao je Panić.

Click